10:34 03.06.2016

Україна у 2015/2016 МР є найбільшим експортером пшениці до ЄС

2 хв читати
Україна у 2015/2016 МР є найбільшим експортером пшениці до ЄС

Україна з початку 2015/2016 маркетингового року (МР, липень 2015 – червень 2016 рр.) експортувала до Європейського Союзу 1,637 млн тонн пшениці, повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) – торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"За даними наших партнерів у Гендиректораті Єврокомісії, в поточному МР, який почався 1 липня 2015 року і триватиме до 30 червня 2016 року, Україна є найбільшим імпортером пшениці в ЄС. Вже завезено 1,637 млн тонн, або 49% від загального обсягу імпорту в ЄС, за цим показником ми випередили США, Канаду і РФ разом узятих", - написала вона.

За словами заступника міністра, в офіційному журналі Євросоюзу опубліковано Імплементаційний регламент Єврокомісії 2016/876, згідно з яким вводяться коефіцієнти розподілу при отриманні ліцензій на імпорт пшениці з України.

Н.Микольська пояснила, що це означає, що Україна вичерпала квоту на експорт пшениці в ЄС у розмірі 950 тис. тонн. "Водночас, і це дуже важливо, це не означає, що наш експорт зерна пшениці в ЄС зупиняється. Поставки будуть продовжені в рамках глобальної квоти ЄС на зернові, так і поза квот", - написала вона.

Н.Микольська зазначила, що МЕРТ спільно з Мінагропродом, офісом віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції і Міністерством закордонних справ проводить діалог про додаткову лібералізації доступу на ринок ЄС.

Як повідомлялося, в рамках Угоди про асоціацію Україна може без мит постачати до ЄС 36 товарних позицій у межах затверджених обсягів тарифних квот.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА