14:29 13.05.2016

МВФ і уряд України оперативно розроблять генеральну стратегію реформування пенсійної системи країни - Розенко

2 хв читати
МВФ і уряд України оперативно розроблять генеральну стратегію реформування пенсійної системи країни - Розенко

Головним питанням зустрічі віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка з представниками місії Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Роденом стало обговорення комплексного реформування пенсійної системи України, подолання дефіциту і збалансування бюджету Пенсійного фонду.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба віце-прем'єра, П.Розенко під час зустрічі розповів про зроблені впродовж 2015 - початку 2016 р. Кабміном України кроки для наведення ладу в пенсійній системі країни.

"Незважаючи на відсутність формальних підписів, ми рухалися за тією програмою, яка була заздалегідь погоджена з МВФ. Ми виконували і виконуватимемо узяті на себе зобов'язання з реформування пенсійної системи, адже ми прекрасно розуміємо, що це потрібно передусім Україні і громадянам України", - сказав він.

П.Розенко нагадав представникам місії, що уряд минулого року вніс до парламенту низку законопроектів, які передбачають введення накопичувального рівня пенсійного забезпечення і зняття з Пенсійного фонду невластивих йому витрат. "Ці заходи, а також детінізація заробітних плат, якої ми чекаємо в результаті зниження ЄСВ, - це ті кроки, які реально можуть дати ефект у скороченні дефіциту Пенсійного фонду", - заявив він.

Сторони домовилися найближчим часом спільно розробити генеральну стратегію реформування пенсійної системи і до завершення роботи місії в Україні погодити основні кроки з наведення ладу в системі пенсійного забезпечення і подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду, що необхідно здійснити вже до кінця поточного року.

"Я зроблю все можливе для того, щоб уряд України швидше сформував загальне бачення пенсійних змін і відстояв необхідність їх впровадження перед парламентом. Ми готові до швидких і рішучих кроків, які в короткостроковій перспективі сприятимуть підвищенню якості і рівня життя українців і стануть основою подальших позитивних змін в майбутньому", - запевнив П.Розенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА