13:42 06.05.2016

ЄБРР надасть Чернівцям кредит на закупівлю 40 тролейбусів і модернізацію мережі

2 хв читати
ЄБРР надасть Чернівцям кредит на закупівлю 40 тролейбусів і модернізацію мережі

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Чернівцям кредит на реалізацію інвестиційного проекту зо поліпшення інфраструктури міського громадського транспорту шляхом закупівлі 40 одиниць нових тролейбусів, супутнього обладнання і модернізації тягових підстанцій і контактної мережі.

Згідно з повідомленням Чернівецької міськради, відповідну угоду про наміри з підготовки кредитного фінансування цього проекту 5 травня підписали міський голова Чернівців Олексій Каспрук, директор КП "Чернівецьке тролейбусне управління" Іван Іванічек і старший банкір ЄБРР Денис Гаєвий.

За словами Д.Гаєвого, підготовка до кредитного фінансування, під час якої будуть визначені точна сума кредиту і його умови, продовжиться ще кілька місяців.

"На сьогодні ми розраховуємо на суму до EUR10 млн. Заздалегідь плануємо, що кредит буде наданий на 13 років з можливим трирічним пільговим періодом, але це повинно бути підтверджено рішенням ради директорів банку і рішенням Чернівецької міської ради", - зазначив він.

Розміри процентної ставки і умови її коригування залежатимуть від кредитного рейтингу міста Чернівці, оцінки банком загального ризику проекту, тодішньої ринкової кон'юнктури і будуть визначені після перевірки діяльності тролейбусного управління і міста. В той же час береться до уваги, що максимальна маржа за кредитною угодою з інвестування цього проекту не може перевищувати 7% річних понад шестимісячної ставки EURIBOR. Крім того, ЄБРР, Чернівці і КП "Чернівецьке тролейбусне управління" планують звернутися за грантовим співфінансуванням в сумі до EUR1,5 млн до Східноєвропейського партнерства з енергоефективності й довкілля. Підписання угоди про наміри з підготовки кредитного фінансування відбиває очікування і нинішні наміри сторін угоди про участь в реалізації проекту з поліпшення інфраструктури громадського транспорту в Чернівцях і не накладають ніяких юридичних зобов'язань здійснювати або приймати фінансування.

"Цей проект є дуже важливим для чернівчан і дає можливість місту в стислі терміни почати оновлення тролейбусного парку. Чернівці вважають своїм стратегічним завданням розвиток екологічного електротранспорту, тому не сумніваюся, що проект буде підтриманий депутатським корпусом і громадськістю міста. Ми хочемо мати в місті безпечний і комфортний громадський транспорт і спільний з ЄБРР проект істотний крок до досягнення цієї мети", - заявив міський голова Олексій Каспрук. У повідомленні нагадується, що кредитні ресурси від ЄБРР на схожих умовах готуються отримати Одеса на розвиток громадського транспорту, Львів - на впровадження єдиного електронного квитка в громадському транспорті.

Як повідомлялося, ще в серпні 2015 року стало відомо, що ЄБРР розглядає можливість виділення EUR100 млн кільком українським містам для поліпшення інфраструктури громадського транспорту з фокусуванням на реновації і підвищенні ефективності транспорту - Одесі, Чернігову, Чернівцям і декільком іншим містам країни під гарантії муніципалітетів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА