14:55 10.04.2016

Рейтинг Обами вперше за три роки досяг 50%

1 хв читати
Рейтинг Обами вперше за три роки досяг 50%

Половина громадян США задоволені діяльністю Барака Обами на посаді президента, повідомляє в суботу агентство АП з посиланням на дані власного опитування.

Рейтинг президента почав зростати на тлі позитивних новин в економіці, і вперше з 2013 року досяг 50%. Також на ставлення американців до глави держави вплинула ситуація у сфері зовнішньої політики та імміграції.

Агентство зазначає, що рейтинг Б.Обами значно вищий, ніж рейтинг його попередника на цьому етапі президентства. Так, Джорджа Буша-молодшого в останній рік у Білому домі підтримували лише 30%. Між тим, рейтинг Білла Клінтона в цей самий період його перебування у владі був вищим, ніж у Б.Обами і досягав 60%.

При цьому, загалом респонденти більш позитивно ставляться до Б.Обами, ніж до будь-кого з кандидатів на участь у президентських перегонах.

Напередодні повідомлялося, що більшість громадян США негативно ставляться до учасниці праймеріз від демократів Гілларі Клінтон.

За даними опитування АП, 55% респондентів відповіли, що не відчувають симпатії до екс-держсекретаря. Зокрема, опитані пояснюють свою позицію тим, що Г.Клінтон здається їм "не дуже чуйною, чесною або приємною", зазначає агентство.

Водночас рейтинг Г.Клінтон значно вищий, ніж рейтинг фаворита перегонів від республіканців - Дональда Трампа, зазначає АП. До нього негативно ставляться 69% учасників опитування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА