09:48 06.04.2016

Україна вже отримала понад 200 ліцензій на літню Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро

1 хв читати
Україна вже отримала понад 200 ліцензій на літню Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро

Станом на квітень 2016 Україна отримала 138 ліцензій на участь в літніх Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) та 93 ліцензії на участь у Паралімпіаді, повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту України.

Для забезпечення підготовки та участі в іграх у держбюджеті на 2016 передбачено окремі видатки у розмірі 249,9 млн грн. Із них 144,4 млн грн - на виплату грошових винагород українським спортсменам. "Це $125 тис. за "золото", $85 тис. за "срібло" і $55 тис. за "бронзу", - сказав глава Мінмолодьспорту Ігор Жданов.

"Якщо раніше за "золото" чемпіонату світу державна премія становила 50 тис. грн, то з 2016 р. це вже буде 100 тис. грн. Ми також закупили саме те обладнання, на якому будуть проходити змагання під час Олімпіади в Бразилії. Це дуже важливо для підготовки", - наголосив І.Жданов.

Окремо міністр звернув увагу на питання акліматизації та адаптації українських спортсменів на місці проведення ігор.

"Відповідно до рекомендацій спортивних науковців - відпрацьовано оптимальний графік заїзду наших спортсменів в Олімпійське селище. Більшість команд заїжджатиме за вісім-десять днів. Окремі команди, на зразок спортивної гімнастики, ще раніше. Хтось, навпаки, ближче до початку змагань залежно від специфіки виду спорту", - зазначив І.Жданов.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА