13:09 29.02.2016

Кабмін обмежив рентабельність громадських туалетів 12%

1 хв читати
Кабмін обмежив рентабельність громадських туалетів 12%

Рівень рентабельності громадських вбиралень, до яких також належать і мобільні туалетні кабінки, не повинен перевищувати 12% повної планової собівартості відповідних послуг, зазначається в постанові Кабінету Міністрів №107 від 24 лютого 2016 року.

Згідно з цим документом, уряд, відповідно до закону від 2012 року "Про благоустрій населених пунктів", затвердив Порядок формування тарифів на послуги з користування громадськими вбиральнями у населених пунктах.

"Максимальна пропускна здатність одного приладу громадської вбиральні дорівнює 27 відвідувачам на годину. Одним приладом вважається один унітаз або два пісуари", – кваліфіковано встановлює Кабмін нормативи для обліку у формулах підрахунку планованої собівартості і тарифів, що встановлюються на рік.

Документ також докладно описує витрати, які можна вносити в розрахунок собівартості.

Як повідомлялося, згідно із законом "Про внесення змін до деяких законів України про благоустрій населених пунктів" від травня 2012 року, тарифи на послуги з користування громадськими вбиральнями встановлюють органи місцевого самоврядування відповідно до порядку формування таких тарифів, затверджених Кабінетом Міністрів.

Мінрегіон ще в 2013 році розробив відповідний проект, проте він був затверджений лише зараз, зокрема через неузгодженість його Держпідприємництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА