16:35 29.01.2016

Американська Textron і "Укроборонпром" уклали угоду на модернізацію в Україні позашляховиків HMMWV

2 хв читати
Американська Textron і "Укроборонпром" уклали угоду на модернізацію в Україні позашляховиків HMMWV

Американська Textron Systems і держконцерн "Укроборонпром" налагодять промкооперацию з проведення на потужностях українського ОПК глибокої модернізації американських позашляховиків HMMWV до версії Survivable Combat Tactical Vehicle (SCTV), або т.зв. "витривалого бойового автомобіля", з посиленим бронезахистом стандарту MRAP.

Відповідну угоду підписано Textron Systems і ДП "Спецтехноекспорт", що входить до "Укроборонпрому". Інформація про укладання угоди оприлюднена українською стороною у рамках міжнародної конференції з бронетехніки, що выдбулася 25-28 січня в Лондоні, повідомляє в п'ятницю прес-служба "Спецтехноекспорту".

За угодою, Textron Systems забезпечить виробництво і постачання українській стороні трьох HMMWV у версії SCTV, а також передасть українському партнерові технології для самостійної модернізації позашляховиків на потужностях "Укроборонпрому". Обсяг та інші деталі угоди не озвучуються.

"Програма модернізації SCTV передбачає установку повністю броньованої моноблочної капсули з V-подыбним днищем, що забезпечує найвищий рівень захисту екіпажу в автомобілях цього класу. Крім того, модернізація двигуна і вдосконалення підвіски забезпечують високу продуктивність і мобільність бронеавтомобіля", - зазначено в повідомленні.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, постачання усіх трьох модернізованих позашляховиків американської Textron Systems в Україну планується на 2016 рік.

Як зазначив співрозмовник агентства, найбільш ымовырним виконавцем угоди розглядається ДП "Львівський бронетанковий завод", що входить до держконцерну "Укроборонпром" і має досвід проведення аналогічних робіт у рамках ВТС з одним із замовників з країн НАТО. "Умови угоди передбачають можливість проведення модернізації, зокрема в інтересах третіх країн", - уточнив він.

Як повідомлялося, у рамках допомоги уряду США в 2015 році для ЗСУ в Україну поставлено, за даними українського військового відомства, 260 позашляховиків HMMWV.

Плани щодо організації довгострокової промкооперації в ОПК були озвучені Textron Systems і "Укроборонпромом" у рамках міжнародної виставки "Зброя і безпека" у вересні 2015 року в Києві.

За даними американської Textron Systems, серед переваг модернізованої версії підвищена на 300% порівняно із звичайним HMMWV живучість кабіни, забезпечена з використанням композитних матеріалів протимінна стійкість днища, підвищення рівня балістичного захисту бронезахисту військового автомобіля: MRAP забезпечує також захист від куль калібру 12,7 мм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА