19:06 14.01.2016

МВФ оцінить відповідність України оновленим правилам кредитування під час 2-го перегляду

2 хв читати
МВФ оцінить відповідність України оновленим правилам кредитування під час 2-го перегляду

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) оцінить відповідність України оновленим правилам кредитування під час завершення другого перегляду програми співпраці з Україною у рамках програми EFF, повідомив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

"Ми продовжуємо стимулювати Україну та Росію в досягненні спільного рішення, яке відповідало б цілям програми фінансування (EFF - ІФ). Рада директорів оцінить наміри обох сторін під час другого перегляду. У мене поки що немає дати, коли відбудеться зустріч ради директорів", - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 8 грудня схвалила зміни до політики кредитування (Policy on Non-Toleration of Arrears to Official Creditors), що дозволяють фонду надавати фінансування країні-члену, що має заборгованість перед офіційним кредитором.

Зміни, зокрема, поширюються на заборгованість перед суверенними кредиторами, яка не була врегульована у рамках Паризького клубу.

Передбачається, що виконавча рада МВФ, до якої входять 24 члени від восьми країн із найбільшими квотами у фонді, здійснюватиме оцінку відповідності кожного окремого випадку трьом критеріям. До них належать такі: термінова допомога з боку фонду є принципово важливою, і країна-боржник дотримується всіх вимог програми МВФ; позичальник робить добросовісні спроби досягти угоди з кредитором у рамках параметрів, встановлених програмою фонду; рішення надати фінансування не спричинить небажані негативні наслідки для можливостей МВФ мобілізувати кошти від офіційних кредиторів.

Фонд підтвердив, що готовий продовжити фінансувати Україну, якщо її зобов'язання перед Росією відповідатимуть усім трьом критеріям оновлених правил кредитування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА