14:22 12.01.2016

Провідні фармкомпанії світу об'єднують зусилля для боротьби з раком

1 хв читати
Провідні фармкомпанії світу об'єднують зусилля для боротьби з раком

Найбільші виробники протиракових препаратів, зокрема GlaxoSmithKline, Amgen і Celgene, долучилися до ініціативи Cancer Moonshot 2020, щоби прискорити розробку нових лікарських засобів цього спрямування, пише Financial Times.

Проект запропонував Патрік Сіньсян, який став мільярдером завдяки препарату для хіміотерапії "Абраксан". У ньому також беруть участь США, що ведуть науково-дослідні центри, спеціалізуються на проблемі раку.

У найближчі чотири роки вони випробують понад 60 експериментальних і вже затверджених препаратів у різних поєднаннях на 20 тис. пацієнтів.

Фахівці вважають, що майбутнє лікування ракових захворювань - за "коктейлями" різних засобів, адаптованих під конкретного пацієнта. Передбачається, що Cancer Moonshot 2020 значно прискорить такі комбінаторні дослідження.

Водночас низка провідних фармкомпаній, зокрема Bristo-Myers Squibb, Merck, AstraZeneca, Roche, поки що утримуються від участі в програмі. П.Сіньсян стверджує, що причина такого рішення "суто логістична". Деякі експерти зазначають, що, можливо, компанії відлякує його репутація махінатора від медицини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА