13:39 12.01.2016

Уряд затвердив перелік товарів, що містять озоноруйнівні речовини, імпорт і експорт яких підлягає ліцензуванню

2 хв читати
Уряд затвердив перелік товарів, що містять озоноруйнівні речовини, імпорт і експорт яких підлягає ліцензуванню

Кабінет Міністрів України затвердив перелік товарів, які можуть містити озоноруйнівні речовини, експорт і імпорт яких підлягає ліцензуванню в 2016 році (окрім товарів, що перевозяться в контейнерах з особистим майном).

Перелік закріплений постановою №1176 від 30 грудня 2015 року "Про затвердження переліків товарів, експорт і імпорт яких підлягає ліцензуванню, і квот на 2016 рік", оприлюдненою на сайті уряду.

Згідно з додатком №3 до документа, до вказаних товарів, зокрема, належать: лікарські засоби, що складаються зі змішаних або незмішаних продуктів для терапевтичних або профілактичних потреб, у вигляді дозованих лікарських форм (зокрема лікарські засоби у вигляді трансдермальних систем або в упаковці для роздрібної торгівлі; косметичні засоби або засоби для макіяжу й засобі для догляду за шкірою, окрім лікпрепаратів, зокрема засоби проти засмаги або для засмаги; засоби для манікюру і педикюру; засоби для догляду за волоссям; засоби для гігієни порожнини рота і зубів, зокрема порошки і пасти для зубних протезів; засоби, використовувані перед голінням, під час гоління або після гоління; дезодоранти для тіла, препарати для ванн, волосся й інші парфумерні або туалетні засоби; дезодоранти для приміщень, ароматизовані або ароматизовані, з дезинфікуючими властивостями або без них; поверхнево активні органічні речовини і засоби для миття шкіри у вигляді рідини або крему і розфасовані для роздрібного продажу, що містять або не містять мило, тощо.

Крім того, згідно з постановою, ліцензією на експорт і імпорт товарів, вказаних у додатку №3, що містять озоноруйнуючі речовини, видаються відповідно до положень Монреальського протоколу на підставі угоди на ввезення або вивезення озоноруйнівних речовин і надаються Міністерством екології таі природних ресурсів в установленому порядку. Дії з отримання узгодження здійснюються Міністерством економічного розвитку і торгівлі без залучення підприємства в порядку міжвідомчого обміну інформацією. За відсутності озоноруйнівних речовин у товарах, вказаних у цьому застосуванні, митне оформлення здійснюється без ліцензії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА