13:35 12.01.2016

Міста Бразилії скасовують карнавал через рецесію

2 хв читати
Міста Бразилії скасовують карнавал через рецесію

Міста по всій Бразилії змушені скасувати традиційний щорічний карнавал або значно скоротити витрати на його проведення через найважчу рецесію принаймні з 1930-х років, пише Financial Times.

Раніше, зокрема в період світової фінансової кризи 2008-2009 років, бразильці відкладали на час карнавалу всі турботи і проблеми, однак тепер бажання святкувати поменшало на тлі складної економічної ситуації та найбільшого корупційного скандалу в історії країни.

Місто Кампінас у штаті Сан-Паулу не знайшло 1,3 млн реалів ($322 тис.) на проведення щорічного параду шкіл самби. Від карнавальної ходи також відмовилися Порту-Феррейра, Macapá - столиця штату Амапа, Лаврас-ду-Сул у штаті Ріу-Гранді-ду-Сул. Передбачається, що в найближчі два тижні, десятки інших міст і регіонів також відмовляться від пишних святкувань.

Бразильський карнавал проводиться щорічно протягом п'яти днів і закінчується за 40 днів до Великодня - з початком Великого посту. У цьому році святкування триватимуть з 5 по 9 лютого, їх пік прийдеться на 7 лютого.

Наймасштабніший карнавальний парад відбувається в Ріо-де-Жанейро, в минулому році на нього з'їхалися мільйон туристів з усього світу.

За словами Ольги Валлес, якій належить компанія Condal - один з найбільших виробників карнавальних масок у Ріо-де-Жанейро, продаж у цьому році буде гіршим за весь час з моменту заснування компанії у 1994 році. "Економічна ситуація тут навіть важча, ніж уявляє більшість людей. Магазини, які витрачали у нас 40-50 тис. реалів, тепер розміщують замовлення на 3 тис. реалів", - говорить вона.

Продаж магазину Carnaval Store у Сан-Паулу, що пропонує тканини для костюмів, впав на 15% порівняно з минулим роком, до мінімуму за всі 10 років його існування.

За оцінками економістів, опитаних центральним банком Бразилії, ВВП країни скоротився на 3,7% в 2015 році. У 2016 році експерти очікують падіння ще на 2,99%.

Як пише The Wall Street Journal, в останні місяці Бразилії також посилилися проблеми із захворюваннями, які переносять комарі. У 2015 році В країні зафіксовано рекордна кількість випадків захворювань на лихоманку денге - 1,58 млн осіб, різко збільшилася кількість хворих на лихоманку чикунгунья. Дедалі більше поширення отримує порівняно новий вірус - лихоманка Зіку, кількість виявлених випадків перевищила 1,5 млн.

Передбачається, що проблеми охорони здоров'я ускладнять проведення не лише карнавалу, але і Літніх Олімпійських ігор, які цього року відбудуться у Бразилії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА