13:25 11.01.2016

Затримані за бійку на Драгобраті учасники ПС відповідатимуть згідно із законом

3 хв читати
Затримані за бійку на Драгобраті учасники ПС відповідатимуть згідно із законом

Затримані після бійки на турбазі на Драгобраті (Закарпатська обл.) і раніше скоювали злочини, це представники запасного добровольчого корпусу "Правий сектор", наголошують у Закарпатській обласній державній адміністрації.

"Уже вдруге "Правий сектор" влаштовує на Закарпатті грубі провокації із застосуванням вогнепальної зброї. (...) Затримані представники ПС і раніше скоювали зухвалі злочини", - йдеться в заяві Закарпатської ОДА, поширеній у понеділок.

В ОДА наголосили, що в процесі розборок на турбазі "Хата магната" застосовувалася вогнепальна зброя - пістолет Макарова та пістолет Стєчкіна, які "без будь-яких документів були у представників ПС".

У заяві зазначено, що двоє із затриманих у грудні 2015 року були "активними учасниками сутички" біля Апеляційного суду в Кіровоградській області. Крім того, один із них наприкінці року в нетверезому стані увірвався в приміщення АЗС у Пустомитівському районі Львівської області та з пістолета Стєчкіна (вилученого тепер біля "Хати магната") влаштував стрільбу. На рахунку двох із затриманих також завдання вогнепальних поранень двом громадянам біля нічного клубу в Києві. Окрім цього, вже в січні в Івано-Франківській області один із фігурантів із застосуванням того самого пістолета Стєчкіна влаштував стрільбу і застосував силу проти шести жителів села.

У Закарпатській ОДА наголошують, що нинішній інцидент завдав величезної шкоди іміджу Закарпаття. Зокрема, туристи з Франції та інших країн, що відпочивали на Драгобраті, терміново залишили курорт.

"Якщо керівництво ПС говорить, що у затриманих на Драгобраті представників цієї організації є якісь розлади психіки, то їх треба лікувати, а не давати їм до рук зброю. І не прикривати злочинну діяльність псевдопатріотичними гаслами про боротьбу з внутрішньою окупаційною владою в Україні. (...) Своїх підлеглих командири мають контролювати, а не покривати. (...) А за бандитизм тут (у Закарпатській області - ІФ) доведеться відповідати", - йдеться в заяві ОДА.

Як повідомлялося, вранці 10 січня до чергової частини Рахівського відділення Тячівського відділу ГУ Національної поліції в Закарпатській області надійшло повідомлення від невідомого про те, що в смт Ясіня на території однієї з туристичних баз невідомі чоловіки в камуфляжному одязі влаштували бійку з обслуговуючим персоналом, застосовуючи при цьому зброю. П'ятьох осіб, що вчинили хуліганські дії, затримали місцеві жителі та охорона.

Прокуратура Закарпатської області в понеділок оголосила їм підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, яке супроводжується особливою зухвалістю або винятковим цинізмом, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

У Добровольчому батальйоні спецпризначення "Правий сектор "Захід" офіційно заявили, що ані їхні бійці, ані командири до розборок на Драгобраті непричетні.

Водночас командир бойового крила "Правого сектора" Андрій Стемпіцький підтвердив, що двоє з п'яти затриманих бійців - з ДУК ПС, вони брали участь в АТО на Донбасі, дістали там поранень і контузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА