15:54 08.01.2016

Портнов заявляє, що рішення європейського суду про зняття з нього санкцій набуло чинності

2 хв читати
Портнов заявляє, що рішення європейського суду про зняття з нього санкцій набуло чинності

Колишній перший заступник голови Адміністрації президента України Андрій Портнов заявляє, що рішення суду Європейського союзу про протиправність введення проти нього персональних санкцій з боку Ради ЄС набула чинності.

"Сьогодні канцелярія Суду в Люксембурзі повідомила, що Рада Євросоюзу в установлені строки не подала апеляційної скарги і рішення Суду ЄС від 26 жовтня 2015 року, що визналоа протиправними всі рішення Ради ЄС про введення відносно мене міжнародних санкцій, вступило в законну силу", - повідомив А. Портнов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він наголосив, що "з цього моменту рішення люксембурзького суду стало джерелом міжнародного права і може офіційно використовуватися як прецедент у судових справах проти Євросоюзу заявниками з різних країн світу".

"Вважаю, що за цю юридичну поразку чиновники Євросоюзу мають бути вдячні українським прокурорам, міністру юстиції та своєму послу в Україні Яну Томбінському, що взяв активну участь у координації дій з українськими чиновниками, розповсюдження неперевірених даних та ініціювання санкцій. Тепер через легковажність і недбалість зазначених осіб Євросоюзу буде важче обстоювати у суді ЄС свою позицію з іншими власниками міжнародних санкцій", - написав А. Портнов.

Він також повідомив, що вже відправив до Брюсселя повідомлення з реквізитами рахунку в українському банку, куди "Раді Євросоюзу потрібно перерахувати гроші за рішенням люксембурзького суду".

Як повідомлялося, 26 жовтня 2015 року А. Портнов заявив, що Суд Європейського союзу визнав протиправним рішення Ради ЄС про введення персональних санкцій проти нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА