11:16 31.12.2015

До суду направлено 42 обвинувальних акти щодо злочинів проти активістів "Автомайдану"

3 хв читати
До суду направлено 42 обвинувальних акти щодо злочинів проти активістів "Автомайдану"

Направлено до суду 42 обвинувальних акти щодо 46 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів проти активістів всеукраїнського громадського руху "Автомайдан".

Як повідомило в четвер управління зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, територіальні прокуратури вжили заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців і суддів, які здійснювали злочинні дії щодо активістів "Автомайдану" з метою залякування і перешкоджання їхній діяльності.

"З метою перешкоджання організації та проведення водіями учасниками руху "Автомайдан" мирних акцій протесту, співробітники підрозділів ДАІ МВС України складали завідомо неправдиві офіційні документи – рапорти, протоколи про нібито скоєні порушення Правил дорожнього руху, які потім слугували одним з головних доказів провини власників автотранспортних засобів у вчиненні правопорушень з метою їх подальшого залучення до адміністративної відповідальності з позбавленням права керування транспортними засобами. Загалом слідчими регіональних прокуратур проводилося досудове розслідування 58 кримінальних процесів цієї категорії", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляють у Генпрокуратурі, у таких провадженнях працівники ДАІ сфальсифікували матеріали про вчинення адміністративних правопорушень стосовно 63 осіб (місто Київ – 28, Київська область – 23, Дніпропетровська область – 6, Житомирська область – 4 і Черкаська області – 2).

"За результатами досудового розслідування направлені до суду 42 обвинувальних акти щодо 46 осіб, зокрема стосовно 44 працівників Державтоінспекції (місто Київ – 15, Київська – 15, Черкаській – 7, Житомирська – 4 і Дніпропетровська області – 3), а також 2 суддів (Київ і Полтавська область)", - зазначено в повідомленні.

Так, 15 жовтня 2014 року прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт щодо ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України стосовно начальника відділення ДАІ Києво-Святошинського районного відділу ГУМВС України в Київській області, який в період проходження акцій протесту, в порушення вимог чинного законодавства в 14 протоколів про адміністративні правопорушення вніс завідомо неправдиві відомості про нібито невиконання 14 власниками транспортних засобів вимог про зупинку та порушення ними вимог пункту 2.4 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за статтею 122-2 Кодекс України про адміністративні правопорушення (м. Києва 27 листопада 2015 року направила до суду обвинувальний акт щодо ч. 2 ст. 343, ст. 340 Кримінального кодексу України стосовно колишнього начальника та заступника начальника ВДАІ Печерського РУ ГУМВС України в м Києві за фактами перешкоджання законній діяльності учасникам всеукраїнського громадського руху "Автомайдан".

"Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені службові особи здійснювали вплив у формі надання усних злочинних вказівок підлеглим працівникам відділу ДАІ Печерського Печерського районного управління ГУМВС України у м. Києві, погрожуючи звільненням з органів внутрішніх справ, з метою домогтися ухвалення ними незаконних рішень у вигляді безпідставного складання протоколів про нібито здійснення адміністративних правопорушень чотирма учасниками Автомайдану", - повідомили в Генпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА