19:20 16.12.2015

Порошенко указом скасував Консультативну міжнародну раду реформ і створив Міжнародну дорадчу раду

3 хв читати

Глава Української держави Петро Порошенко своїм указом постановив утворити Міжнародну дорадчу раду як консультативно-дорадчий орган при президенті України та ліквідувати Консультативну міжнародну раду реформ.

Згідно з оприлюдненим у середу ввечері на сайті глави Української держави указом №706/2015 "Про Міжнародну дорадчу раду", П.Порошенко постановив утворити Міжнародну дорадчу раду та затвердив Положення про неї та її склад.

Згідно з положенням про раду, її основними завданнями є: обговорення проблем розвитку держави та найважливіших аспектів зовнішніх зносин, вироблення за результатами обговорення відповідних рекомендацій; обговорення процесу впровадження в Україні реформ, у тому числі спрямованих на реалізацію завдань у сфері європейської інтеграції, підготовка пропозицій і рекомендацій щодо визначення напрямів та механізмів здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду.

Також до завдання новоствореної ради входить подання пропозицій щодо розгляду питань на засіданнях Національної ради реформ та інших консультативно-дорадчих органів, утворених президентом України; підготовка висновків про актуальність реформ та відповідність механізмів їх упровадження принципам реформ і кращому міжнародному досвіду.

Окрім цього, рада надаватиме рекомендації щодо планування реформ в Україні, моніторитиме їх здійснення та ефективність реалізації, досягнення цілей реформ, зокрема у сфері європейської інтеграції. До її завдання також входить сприяння поширенню інформації з питань, віднесених до її компетенції.

Рада для виконання покладених на неї завдань має право отримувати від міністерств, інших центральних і місцевих органів влади необхідну інформацію, документи та матеріали, утворювати робочі органи (робочі, експертні групи і комісії) та залучати до обговорення питань, що віднесені до її компетенції, керівників і представників державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, підприємств, установ, інших організацій, експертів, співголів Виконавчого комітету реформ.

Основною формою роботи ради є засідання, які скликаються за дорученням голови ради та проводяться в міру потреби. Члени ради беруть участь в її засіданнях особисто. Рішення ж ради приймаються більшістю присутніх на засіданні членів ради та надсилаються Національній раді реформ.

Згідно з указом президента, Міжнародну дорадчу раду очолив П.Порошенко. До складу ради також увійшли голова Адміністрації президента Борис Ложкін (заступник голови ради), заступник голови АПУ Костянтин Єлісєєв (координатор ради).

Також до неї за згодою увійшли: прем'єр-міністр Королівства Швеція в 1991-1994 роках, міністр закордонних справ Швеції у 2006-2014 роках Карл Більдт; прем'єр-міністр Великої Британії у 1997-2007 роках Тоні Блер; голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах Елмар Брок; прем'єр-міністр Австралії у 2013-2015 роках Тоні Ебботт; президент Польщі в 1995-2005 роках Александр Квасневський; генеральний секретар НАТО у 2009 - 2014 роках Андерс Фог Расмуссен; маршалок сейму Республіки Польща в 2014-2015 роках, міністр закордонних справ Республіки Польща у 2007-2014 роках Радослав Томаш Сікорський; посол США в Україні у 2006-2009 роках Вільям Тейлор; член Європейської Комісії з питань розширення та європейської політики сусідства у 2010-2014 роках Штефан Фюле; французький письменник і журналіст Бернар-Анри Леві та інші.

Цей указ набуває чинності з дня його публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА