13:17 04.12.2015

Вихід з ЄС буде негативним для економіки Великої Британії - Moody's

1 хв читати
Вихід з ЄС буде негативним для економіки Великої Британії - Moody's

Якщо Велика Британія вийде з Європейського союзу, вплив цієї події на суверенні та інші рейтинги країни залежатиме від умов нової торгової угоди, повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service.

Агентство може присвоїти "негативний" прогноз рейтингам Великої Британії, які зараз на позначці"Аа1", у разі позитивних підсумків голосування з питання про вихід країни з ЄС (так званий Brexit), оскільки це може зробити негативний вплив на британську економіку.

"Вихід буде негативним для британської торгівлі та інвестицій, враховуючи тісний зв'язок з Євросоюзом, який є найбільш важливим торговим партнером Великобританії і основним джерелом прямих іноземних інвестицій", - заявила старший віце-президент Moody's Катрін Мюльброннер.

"Ці негативні наслідки, на наш погляд, переважують такі вигоди від виходу, як скорочення держвитрат і зменшення тиску на бізнес із боку регулюючих органів", - вважає вона.

Велика Британія може зіткнутися з тривалим періодом невизначеності, якщо їй доведеться вести переговори про нові торгові угоди з колишніми європейськими партнерами, зазначено в повідомленні агентства.

У 2013 році Moody's понизило суверенний рейтинг Великої Британії з вищого рівня "Aaa" до "Aa1". Референдум щодо виходу з ЄС британський прем'єр-міністр Девід Кемерон обіцяв провести в 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА