14:00 02.12.2015

Більше ніж 2 тис. тонн державного цукру вивезено зі складів "Аграрного фонду" в Черкаській області

2 хв читати
Більше ніж 2 тис. тонн державного цукру вивезено зі складів "Аграрного фонду" в Черкаській області

Невідомі вивезли понад 2 тис. тонн цукру Державної бюджетної спеціалізованої установи (ДСБУ) "Аграрний фонд" зі складів у Черкаській області.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства з посиланням на виконувача обов’язків генерального директора ДСБУ "Аграрний фонд" Олега Липового.

"Протягом останнього тижня зі складів у Черкаській області вивезено понад 2 тис. тонн державного цукру. Представники ДСБУ "Аграрний фонд" звернулися із заявами зупинити свавілля і розкрадання державного майна до керівників Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ", - наведено слова О.Липового.

За його словами, вивезення цукру розпочалося 19 листопада, і щодня держава втрачала 200-300 тис. грн. Щодня вивозять близько 200-300 тонн цукру.

"Питання щодо розкрадання цукру було розглянуто на засіданні Комітету ВР із питань аграрної політики та земельних відносин. Наразі Аграрний фонд виконав вичерпний перелік заходів для збереження державного майна та поновлення порушених прав", - додав О.Липовий.

За даними ДСБУ, на складах в Черкаській області перебувало на зберіганні близько 30 тис. тонн цукру Аграрного фонду загальною вартістю 300 млн грн.

Як повідомлялося, 19 листопада 2015 року зі складу в Черкаській області було вивезено 10 тонн цукру-піску, 24 листопада – ще 10 тонн.

В. о. генерального директора ДСБУ "Аграрний фонд" О.Липовий вважає причетним до вивезення цукру фонду зі складу в с. Червона Слобода (Черкаська обл.) екс-голову Аграрного фонду Олександра Кірюка.

Раніше повідомлялося, що керівництво ДСБУ "Аграрний фонд" у 2011 році уклало з ТОВ "Ольга" біржовий контракт купівлі-продажу цукру. Сума оплати за контрактом мала бути 17 млн грн. Але підприємство виплатило лише завдаток - близько 1 млн грн. Того самого року компанія під заставу цукру оформила кредит на $15 млн у ПАТ "КБ "Актив Банк". Через рік підприємство збанкрутіло, а банк зажадав свою заставу. Суди ухвалити рішення віддати державний цукор на користь банків і приватних фірм, представники яких і намагалися вивезти цукор.

ДСБУ "Аграрний фонд" оскаржила рішення суду. У липні 2015 року у цій справі було порушено кримінальне провадження за статтею "шахрайство". Проте вже в жовтні цього року Генпрокуратура своєю постановою закрила кримінальне провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА