12:30 09.11.2015

Постраждалим від вибухів боєприпасів жителям Сватового сьогодні почнуть виплачувати компенсації - Тука

2 хв читати
Постраждалим від вибухів боєприпасів жителям Сватового сьогодні почнуть виплачувати компенсації - Тука

Жителям Сватового Луганської області, які постраждали від вибухів боєприпасів на військовій базі 29 жовтня, сьогодні почнуть виплачувати компенсації, повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"Сьогодні має початися виплата населенню компенсацій з тих 4 мільйонів, які виділила область. Перший транш у 10 мільйонів уже "розписаний" районною радою", - написав Г. Тука на своїй сторінці у Фейсбук у понеділок.

Він також зазначив, що "система розподілу коштів, якої він вимагає неодмінно дотримуватися, подобається далеко не всім". "Відчувається певний опір робітників середньої ланки, адміністративних співробітників, виконавців. Хтось "стукає" в Київ, хтось ниє тут, на місці. Система дуже проста: кожен об'єкт досліджується експертами з різних міст України; складається звіт про ушкодження, кошторис і проект; усе це вирушає в Київ у Мінрегіон для перевірки. Тільки після цього підрядник розпочинає виконання робіт. Єдиним розпорядником коштів є обласне управління капітального будівництва, яким займається створена служба внутрішнього аудиту. На перший погляд, це виглядає дуже довгим і неефективним шляхом. Але співпраця з Києвом відбувається настільки злагоджено, що максимальна затримка триває не більше 12 годин. Двічі на добу (о 8:00 і о 17:00) відбувається обмін даними. Впевнений - такий алгоритм мінімізує розкрадання коштів бюджету", - написав Г. Тука.

Як повідомлялося, до районного бюджету Сватового з бюджету Луганської області перераховано додаткові 4 млн грн для надання матеріальної допомоги постраждалим унаслідок вибуху боєприпасів на військовому складі.

Крім того, як повідомив віце-прем'єр України Геннадій Зубко, з резервного фонду планується виділити близько 40 млн грн на відновлення інфраструктури Сватового.

Пожежа на складах з озброєнням неподалік Сватового розпочалася близько 19.30 29 жовтня на площі орієнтовно 300×300м. На складах зберігалося майже 3,5 тис. тонн боєприпасів.

Пожежа була ліквідована через добу. Проте потім періодично виникали осередки займання та вибухи.

У результаті надзвичайної події загинуло чотири людини: троє військовослужбовців і місцева мешканка. Також кількох осіб поранено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА