17:41 04.11.2015

СБУ викликає на допит Олега Царьова як підозрюваного

2 хв читати
СБУ викликає на допит Олега Царьова як підозрюваного

Колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова викликали на допит до головного слідчого управління Служби безпеки України.

Згідно з інформацією, оприлюдненою в середу на сайті української спецслужби, О. Царьов має з'явитися 9 листопада 2015 р. о 10.00 до Головного слідчого управління СБ України для участі в допиті у кримінальному провадженні, відкритому 14 березня 2014 року як підозрюваного.

Раніше в середу Генеральна прокуратура України розпочала процедуру заочного засудження в кримінальному провадженні, що розслідується Головним слідчим управлінням СБУ, стосовно колишнього народного депутата України О. Царьова.

Як повідомлялося, екс-нардеп О. Царьов перебуває в розшуку.

У червні 2014 року Верховна Рада України дала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності тодішнього народного депутата з фракції Партії регіонів О. Царьова. Під час доповіді в парламенті чинний на той час в. о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що, О. Царьов протягом березня-квітня 2014 року умисно і відкрито закликав до насильницьких дій і знищення конституційного устрою України. За словами О. Махніцького, аналіз відео, документів, виступів депутата підтверджує, що він цілеспрямовано закликав до порушення територіальної цілісності України, насильницької зміни кордонів держави, підтримав сепаратистів і т. з. ДНР, що в підсумку призвело до численних жертв.

"Генпрокуратура має намір порушити кримінальні справи за злочини в сфері засад національної безпеки, зокрема, що передбачені ч. 3. ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, здійснені державним особою) і ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України, з подальшим затриманням його і утриманням під вартою", - заявив тоді О. Махніцький.

О. Царьов називає себе спікером парламенту "Новоросії" (союзу ДНР і ЛНР).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА