14:02 02.11.2015

Обвинувачень Новинському, Вілкулу та Королевській поки що не висувають - Луценко

2 хв читати
Обвинувачень Новинському, Вілкулу та Королевській поки що не висувають - Луценко

Перш ніж оголосити про підозру або висунути обвинувачення народним депутатам, правоохоронці викликають їх на допит для отримання пояснень, заявляє керівник парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому не можна застосувати процедуру Adhoc, як це було під час зняття недоторканності з нардепа Ігоря Мосійчука, стосовно народних депутатів, яким представник МВС намагався вручити повістки на погоджувальній раді, Ю.Луценко пояснив: "Щоб пред'явити їм обвинувачення, немає такої доказової бази, відеоряду, як у випадку з Мосійчуком".

Політик додав, що цих народних депутатів треба викликати на допит, отримати їхні пояснення, після цього оголосити про підозру й висунути обвинувачення, і лише потім вносити до Верховної Ради подання про зняття недоторканності.

"Наскільки я розумію, їх можуть звинувачувати в (протиправних - ІФ) діях у той момент, коли вони були партією при владі або на посадах у владі. Тому відеодоказів їхньої діяльності немає. Є, очевидно, документальні докази. Очевидно, що їх треба закріпити особистим допитом. Але на ці допити вони не з'являються", - припустив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, начальник відділу Головного слідчого управління МВС України Василь Сміх, отримавши слово на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок, заявив, що приніс повістку для виклику депутата на слідчі дії, назвавши прізвище Вадима Новинського. Спікер Володимир Гройсман заявив, що такої людини в залі немає, позбавив слова і попросив покинути залу, де відбувається засідання.

Ю.Луценко пізніше повідомив, що представники правоохоронних органів принести на засідання погоджувальної ради повістки трьом депутатам фракції "Опозиційний блок": В.Новинському, Олександру Вілкулу та Наталії Королевській.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook також заявив, що йому намагалися вручити повістку на допит на засіданні погоджувальної ради, проте він на ньому був відсутній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА