19:18 29.10.2015

Робгрупа Конституційної комісії врахувала зауваження Венеціанської комісії з судової реформи - АП

2 хв читати
Робгрупа Конституційної комісії врахувала зауваження Венеціанської комісії з судової реформи - АП

Робоча група з питань правосуддя та суміжних правових інститутів, яка працює при Конституційній комісії, врахувала всі пропозиції Венеціанської комісії, оприлюднені у висновку 27 від 26 жовтня 2015 року, повідомив заступник голови Адміністрації президента, голова робочої групи з питань правосуддя Олексій Філатов.

Як повідомляє прес-служба президента України в четвер, доопрацьований проект змін до Конституції в частині правосуддя передано до Конституційної комісії для фінального розгляду. Проект закону буде розглянуто на пленарному засіданні Конституційної комісії 30 жовтня 2015 року.

"В остаточному варіанті тексту уточнено питання щодо утворення та ліквідації судів, юрисдикції судів, імунітету судді, засад судочинства, вимог до судді Конституційного Суду України, повноважень президента України на перехідний період тощо. В проекті також врахована пропозиція Венеціанської комісії щодо повноваження Вищої ради правосуддя ухвалювати рішення про переведення судді з одного суду до іншого після закінчення перехідного періоду", - йдеться в повідомленні.

У проекті також враховано пропозицію Венеціанської комісії, яка передбачає, що у разі реорганізації окремих судів, судді, яких це стосуватиметься, отримають можливість піти у відставку або пройти прозорий конкурс на нову посаду.

Крім того, законопроект, за рекомендацією міжнародних експертів, доповнено нормою, що передбачає, що однією з підстав звільнення судді є порушення ним обов'язку щодо подання відомостей, які пояснюють походження його майна.

"Робоча група вийшла на фінальний етап узгодження проекту змін до Конституції в частині правосуддя. В максимально можливі короткі строки були враховані всі принципові рекомендації Венеціанської комісії", - повідомив О.Філатов

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА