15:33 18.10.2015

Зубко: Завдання урядової комісії з розслідування трагедії поблизу Затоки - покарати винних та унеможливити повторення таких випадків

3 хв читати
Зубко: Завдання урядової комісії з розслідування трагедії поблизу Затоки - покарати винних та унеможливити повторення таких випадків

Недбалість капітана і порушення всіх правил техніки безпеки є причинами трагедії судна "Іволга" в Одеській області, і завдання створеної урядом комісії полягає в тому, щоб винних було покарано, а подібні події більше не повторилися, сказав керівник урядової комісії з розслідування причин трагедії віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко

"Після отримання повідомлення про трагедію судна "Іволга" усі служби, які відповідають за рятувальні операції, на чолі з Державним морським координаційним рятувальним центром, приступили до роботи. Саме це і дало змогу врятувати більшість постраждалих. Із 36 осіб, які за попередніми даними, перебували на судні, врятовано 22 людини, 14 – загинули", - сказав Г.Зубко на брифінгу в неділю, після завершення термінового засідання уряду.

За словами чиновника, практично з першої хвилини координація всіх дій із проведення рятувальної операції велася з Києва. "Урядова комісія працює. Ця ситуація перебуває на контролі особисто президента України. Прем'єр-міністр сьогодні дав відповідні доручення всім міністерствам і службам щодо проведення всебічного розслідування причин трагедії", - зазначив керівник урядової комісії.

За словами Г.Зубка, розслідування має чітко встановити винних у цій трагедії, визначити інструкції та рекомендації щодо запобігання подібних трагедій у майбутньому, а також посилити роботу на транспорті для посилення безпеки пасажирських перевезень.

"Уряд доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі невідкладно розробити проект акта Кабінету Міністрів про виділення коштів із резервного фонду державного бюджету для надання допомоги постраждалим і сім'ям загиблих", - повідомив віце-прем'єр.

"Буквально наступного тижня за результатами розслідування буде напрацьовано чіткі рекомендації та внесено необхідні зміни до чинних інструкцій щодо дій всіх органів влади для того, щоб в майбутньому завадити повторенню таких трагедій", - зазначив він.

За словами Г.Зубка, наразі встановлено, що судно "Іволга" перебувало у приватній власності. Воно вийшло в море з приватної бази в порушення всіх можливих інструкцій і вимог. Насамперед - було перевищено кількість людей, яку може перевозити плавзасіб такого типу. Це судно розраховане на 12 пасажирів, включно із трьома членами команди. В порушення процедури судно вийшло в море перевантаженим - замість 12 осіб на ньому було 36, не зі свого причалу, без проведення попереднього огляду, без запису у черговому журналі", - повідомив чиновник.

"Єдине, що було зроблено, це повідомлено Державну прикордонну службу про вихід у море. Інші обов'язкові інструкції було порушено", - наголосив Г.Зубко.

"О 15.38 сталася трагедія, судно "Іволга" перевернулося. Внаслідок недбалості капітан судна не подав сигнал SOS і тільки завдяки переговорам по радіо було з'ясовано, що судно зазнало аварії", - розповів голова урядової комісії.

"З моменту аварії й до моменту госпіталізації в лікарню міста Білгород-Дністровського минуло 2 години 40 хвилин. О 18.20 в лікарню було госпіталізовано 18 осіб, 16 - з переохолодженням, двох - із травмами кінцівок. Стан госпіталізованих задовільний", - сказав він.

Г.Зубко також зазначив, що на рівні області буде створено штаб цивільного захисту, який за дорученням уряду здійснюватиме і проводитиме контроль і перевірки ліцензійних суден, контроль сертифікатів капітанів, контроль за всіма базами, з яких може відбуватися вихід у море.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА