11:13 28.09.2015

Оператор лотерей "М.С.Л." вимагатиме виключення із списку санкцій у суді

3 хв читати
Оператор лотерей "М.С.Л." вимагатиме виключення із списку санкцій у суді

ТОВ "М.С.Л." (Київ), один з трьох операторів, що працюють в Україні, в суді вимагатиме виключення з переліку компаній, на які за рішенням РНБО і указом президента поширюються персональні санкції, пов'язані з анексією Криму й агресією на Донбасі, повідомив генеральний директор компанії Андрій Урядов.

"Наша компанія не переказувала гроші за кордон, не контролюється представниками російського капіталу, і вже тим пче не є загрозою для національної безпеки. Навпаки, ми довгий час були лідерами серед усіх платників податків України із сплати військового збору", - сказав він журналістам.

Гендиректор "М.С.Л." висловив упевненість, що компанії найближчим часом вдасться в суді довести абсурдність рішення РНБО про застосування санкцій.

А.Урядов наголосив, що в правоохоронних органів уже є повна інформація як про власників "М.С.Л.", так і про рух фінансових коштів компанії, і ця інформація може бути використана РНБО для внесення змін до списку санкцій.

За словами гендиректора, "М.С.Л." уже почала оцінювати збитки, завдані необгрунтованим рішенням про її включення до списку санкцій.

Як повідомлялося, персональні економічні санкції за анексію Криму і агресію на Донбасі зачепили двох з трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л" і ПрАТ "Патріот" (обоє - Київ): ці компанії входять до переліку юридичних осіб, затверджений указом президента України Петра Порошенка про санкції від 16 вересня. Згідно з ним, до них застосовується п'ять видів санкцій, зокрема, заборона виведення капіталів за межі України і блокування активів - тимчасове обмеження права користуватися і розпоряджатися належним майном.

Згідно з даними держреєстру, основним власником ТОВ "М.С.Л" є Evolot Limited (Кіпр), а кінцевим бенефіціаром зазначено кіпріота Маркоса Шіапаніса. Акціонером ПрАТ "Патріот" є кіпрська Cehriba Investments Limited, а бенефіціаром у держреєстрі числиться громадянка Греції Еллада Позіду, що проживає на Кіпрі.

Водночас у серпні 2014 року тодішній міністр фінансів Олександр Шлапак повідомив, що чинний з жовтня 2012 року закон "Про державні лотереї в Україні" фактично встановив на цьому ринку монополію для трьох приватних операторів: "М.С.Л", яким через Evolot Limited володіють міноритарні акціонери російської "Альфа-Груп"; "Патріот", власником якого через Cexriba Investments Limited є громадянин Росії; ПП "Українська національна лотерея" (УНЛ), що перебуває у власності компанії "Олімпік Голд Холдінгз Лімітед"(Британські Віргінські о-ви).

"М.С.Л". 17 вересня заявила, що також вважає рішення РНБО про включення компанії до списку санкцій помилкою, яка може бути пов'язана із спробою однієї з фінансово-політичних груп "розчистити" ринок, і чекає, що незабаром вона буде усунена. "М.С.Л". заявляє, що її власниками є громадяни України і громадянин ЄС Маркос Шіапаніс, а росіяни ніяк не впливають на ухвалення її рішень.

Оператор "Патріот" у 2014 році збільшив чистий доход до 8,303 млрд грн, проте їх чистий прибуток впав до 4,8 млн грн. Минулого року чистий доход "Патріота" зріс у 3,5 раза - до 5,934 млрд грн, чистий прибуток - на 38%, до 136 млн грн.

"М.С.Л". у 2013 році збільшило чистий виторг на 19,7% - до 2,502 млрд грн, проте їх чистий збиток зріс на 59,1% - до 132,6 млн грн. УНЛ в 2013 році наростила чистий дохід в 2,1 раза - до 0,633 млрд грн, а її чистий збиток збільшився на 33,9% - до 10,8 млн грн. Дані цих компаній за 2014 рік поки що відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА