14:04 24.09.2015

Черговий "гумконвой" РФ знову в'їхав до України з порушеннями, більшість вантажівок були напівпорожніми - Держприкордонслужба

1 хв читати
Черговий "гумконвой" РФ знову в'їхав до України з порушеннями, більшість вантажівок були напівпорожніми - Держприкордонслужба

Черговий так званий "гуманітарний конвой" Російської Федерації знову в'їхав на територію України з порушеннями, більшість вантажівок були напівпорожніми, зазначають у Державній прикордонній службі України.

"Сьогодні російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 39-го так званого "гуманітарного конвою". У період з 06:55 до 08:00 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв-Курган" на в'їзд в Україну пройшли дві колони так званого "гумконвою" у складі 114 автомобілів", - повідомив на брифінгу в четвер у Києві помічник голови Держприкордонслужби України – прес-секретар Олег Слободян.

Він наголосив, що переміщення "гумконвою" в черговий раз відбувалося з грубим порушенням міжнародного та українського законодавства, представники Міжнародного комітету Червоного Хреста участі в оформленні не брали, а українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"У результаті візуального спостереження було встановлено, що знову, як і в попередній раз, більшість вантажівок їхали наполовину порожніми. Водночас на них було багато символіки РФ, МНС РФ, написів та інших атрибутів, що може свідчити про демонстративності цієї акції", - зазначив О. Слободян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА