16:45 11.09.2015

СБУ затримала на хабарі главу Держслужби зайнятості України

2 хв читати
СБУ затримала на хабарі главу Держслужби зайнятості України

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою затримали на хабарі главу Державної служби зайнятості (центрального апарату), повідомляє прес-центр СБУ.

"Посадовець організував механізм отримання хабарів від учасників тендерних торгів, що проводяться держслужбою. У протиправних схемах він використовував підлеглих, які примушували підприємців платити "данину" за перемогу в тендерах", - повідомляється на офіційному сайті спецслужби в п'ятницю.

Як зазначено в повідомленні, чиновник був затриманий у службовому автомобілі в центрі Києва під час отримання хабара у розмірі 622 тис. грн. Під час огляду машини правоохоронці також виявили велику суму грошей в іноземній і національній валютах, мисливську рушницю із зарядами та інше.

Ведуться невідкладні оперативно-слідчі дії у рамках відкритого кримінального провадження за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем) і ч.3 ст. 28 (скоєння злочину організованою групою) КК України.

У свою чергу, в Генеральній прокуратурі України повідомили, що спільно з СБУ під час отримання хабара в сумі понад 600 тис. грн затриманий "один з керівників Державної служби зайнятості України".

"Вказані грошові кошти посадовець отримав за надання протиправного сприяння представникам комерційних структур під час участі в державних закупівлях і надалі заволодінні бюджетними коштами. Завдяки належній організації досудового розслідування злочинець з предметом карного правопорушення затриманий на місці скоєння злочину", - зазначено в повідомленні прес-служби ГПУ в п'ятницю.

Як вказано в повідомленні, нині проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, а також вирішується питання обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

СБУ і Генпрокуратура не вказують імені затриманого. Нині держслужбу зайнятості очолює Ярослав Кашуба. Він був призначений у лютому 2015 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кривому Розі затримали за підозрою у вбивстві 10-річної дівчинки її матір - Нацполіція

Зеленський: Бити по російських аеродромах цілком справедливо, нам потрібно це спільне рішення з партнерами

У Нацполіції повідомляють про 11 постраждалих у Харкові, зокрема двох неповнолітніх

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 10-ти, двоє з них у важкому стані – ОВА

Унаслідок обстрілу Станіслава поранено дві людини - Херсонська ОВА

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 8, на місці одного з ударів виникла пожежа

На "ArcelorMittal Кривий Ріг" сталося відключення агрегатів від енергосистеми, що короткостроково спричинило значні викиди в атмосферу

У Харкові один загиблий і щонайменше четверо поранених - ОВА

Харківський метрополітен тимчасово працює виключно в режимі укриття

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА