16:11 28.08.2015

Южно-Українська АЕС планує взимку працювати трьома блоками

1 хв читати
Южно-Українська АЕС планує взимку працювати трьома блоками

Южно-Українська атомна електростанція планує майже всю зиму працювати максимальним складом з трьох енергоблоків, повідомив заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки станції Дмитро Соколов.

"Узимку працюватимуть усі три", - сказав він під час спілкування з журналістами і студентами у рамках освітнього проекту НАЕК "Енергоатом" "Весняна школа", що відвідали станцію в п'ятницю.

За його словами, з 1 березня 2016 року планується зупинити і вивести в плановий ремонт блок №3 ЮУАЕС.

Д.Соколов також нагадав, що до 17 грудня 2015 року планується завершити заходи, необхідні для продовження терміну експлуатації блоку №2 станції.

Южно-Українська АЕС - розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївській області і є відособленим підрозділом НАЕК "Енергоатом". Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу. До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введена перша черга: 2 гідроагрегати загальною електричною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга - гідроагрегат №3).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА