09:36 18.08.2015

"Метінвест" допоможе мешканцям Сартани у відновленні будинків, зруйнованих унаслідок обстрілу бойовиками

3 хв читати
"Метінвест" допоможе мешканцям Сартани у відновленні будинків, зруйнованих унаслідок обстрілу бойовиками

Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім.Ілліча, що входить до групи "Метінвест", (Донецька обл.), надасть допомогу жителям селища Сартана (поруч зі східною околицею Маріуполя) у відновленні зруйнованих унаслідок обстрілу 16 серпня бойовиками будинків.

Як повідомив генеральний директор ММК ім.Ілліча Юрій Зінченко в Facebook у понеділок, "допомагатимемо всім і швидко".

Він уточнив, що селищний голова Сартани Степан Махсма і директор з персоналу та соціальних питань ММК ім.Ілліча Вадим Бойченко оперативно координуватимуть спільні дії за допомогою сартанців.

За його словами, ММК ім. Ілліча допоможе відновити зруйновану після обстрілу 16 серпня інфраструктуру в селищі Сартана, а постраждалим сім'ям надасть допомогу.

"Сьогодні вночі снарядами було пошкоджено 60 будинків, п'ять з яких не підлягають відновленню. Натомість сім'ям пропонуватимуть незаселені будинки в селищі. Комбінат підготує їх для комфортного проживання", - написав гендиректор Facebook.

Ю. Зінченко додав, що наразі формуються ремонтно-будівельні бригади, що проводитимуть виміри, визначатимуть параметри скління і відновлення дахів і стін. Крім того, на ММК ім.Ілліча запускається в роботу ділянка із виробництва пластикових вікон.

"Комбінат забезпечить техніку і матеріали для відновлення будівель. Сартанці, тримайтеся! Сил Вам і терпіння... Сумуємо в черговий раз разом з Вами про загиблих... Ми зробимо все можливе, щоб селище і жителі якомога швидше повернулися до мирного життя після чергової страшної трагедії...", - резюмував гендиректор ММК ім.Ілліча.

У свою чергу гендиректор "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі у Facebook висловив свою солідарність з жителями Сартани.

"Сумуємо разом із жителями Сартани. Співчуття сім'ям загиблих. Якнайшвидшого одужання постраждалим", - написав гендиректор у соціальній мережі.

Як повідомлялося, внаслідок артобстрілу селища Сартана під Маріуполем 16 серпня загинуло двоє і поранено шестеро людей. Обстріл селища здійснювався з території, тимчасово непідконтрольної владі.

Заступник міського голови Маріуполя Володимир Клименко повідомляв, що водо-, газо - та електропостачання Сартани вже повністю відновлено. У свою чергу мер Маріуполя Юрій Хотлубей запевнив, що міська влада зробить все необхідне для відновлення інфраструктури селища в найкоротші терміни. "Він зазначив, що містоутворюючі підприємства міста, такі як Маріупольський морський торговельний порт і комбінати "Азовсталь" та ім. Ілліча виступили з пропозицією допомогти у відновленні Сартани", - йдеться в повідомленні мерії Маріуполя.

У зв'язку з обстрілом влада Маріуполя оголосила понеділок днем жалоби за загиблими Сартани.

"Метінвест" – найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розташовані, переважно, в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що розташовані в Україні, Європі і США і має мережу продажу з охопленням всіх головних світових ринків.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА