12:51 13.08.2015

Українська сторона в СЦКК закликає СММ фіксувати факти грубого порушення бойовиками Мінських угод та інформувати про це членів ОБСЄ

2 хв читати
Українська сторона в СЦКК закликає СММ фіксувати факти грубого порушення бойовиками Мінських угод та інформувати про це членів ОБСЄ

Голова української сторони в Спільному центрі з координації та контролю генерал-майор Борис Кременецький зазначає, що за минулу добу зафіксовано рекордну кількість випадків використання бойовиками важкого озброєння, що свідчить про те, що заявлене бойовиками відведення важкого озброєння не відбулося і потребує додаткового моніторингу з боку ОБСЄ.

"Незаконні збройні формування на території Луганської та Донецької областей надалі нахабно порушують Мінські домовленості та режим припинення вогню. Наслідком цього стало руйнування цивільної та промислової інфраструктури, що створює передумови для гуманітарної катастрофи. Ми звертаємося до СММ ОБСЄ із проханням продовжити ретельний моніторинг зазначених злочинів проросійських бойовиків і невідкладно поінформувати про них усі держави-члени ОБСЄ", - наводить прес-служба української сторони СЦКК слова Б.Кременецького в четвер.

Він зазначив, що інтенсивність обстрілів та масоване застосування НЗФ окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДО та ОРЛО) артилерійських систем калібром понад 100 мм, а також ракетних систем залпового вогню свідчить, що заявлене бойовиками відведення важкого озброєння не відбулося і потребує додаткового моніторингу з боку ОБСЄ.

"Так, протягом доби з боку бойовиків спостерігачі СЦКК зафіксували 60 (!) випадків застосування артилерійських систем калібру понад 100 мм по позиціях ЗС України. Кількість застосувань бойовиками РСЗВ БМ-21 "Град" за добу збільшилася в 1,6 раза і становить 15 (!) випадків. Бойовики обстрілювали з РСЗВ шахту Бутовка, н. п. Піски, Водяне, Опитне, Новотроїцьке, Талаківку, Старогнатівку, Богданівку. Зафіксовано 21 обстріл з артилерійських систем калібром 152 мм та 122 мм. Міномети калібру 120 мм з боку НЗФ ОРДО і ОРЛО по позиціях ЗС України застосовувалися 24 рази", - інформує українська сторона в СЦКК.

Також у повідомленні зазначено, що триває руйнування інфраструктури та житлового фонду населених пунктів Донецької області. Зокрема, 12 серпня о 22:59 унаслідок обстрілу з артилерійських систем калібром 122 мм були знеструмлені мікрорайони Стара Авдіївка та Хімік м. Авдіївки. Близько тисячі людей залишилися без світла. Роботи з відновлення електроживлення наразі тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА