11:12 09.08.2015

Один українець загинув, двох звільнили в результаті спецоперації в готелі Малі – МЗС України

2 хв читати
Один українець загинув, двох звільнили в результаті спецоперації в готелі Малі – МЗС України

У заручниках у захопленому терористами готелі у Малі перебували четверо українців, одному з яких вдалося втекти. В результаті операції місцевих силовиків зі звільнення заручників загинув один громадянин України, ще двох врятували, інформують в МЗС України.

" За попередніми даними, отриманими від малійської сторони та місії ООН в Малі (МІНУСМА), внаслідок нападу було захоплено четверо громадян України, один з яких загинув. Одному з українців вдалося втекти від нападників та наразі він перебуває на базі МІНУСМА в провінції Мопті. Двох інших громадян було звільнено у ході антитерористичної операції та на даний час вони знаходяться у безпеці", - йдеться в оприлюдненому в суботу ввечері повідомленні.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що посольство України в Алжирі перебуває у постійному контакті з компетентними органами Малі та місією ООН з метою встановлення персональних даних загиблого громадянина України та з’ясування обставин його загибелі.

"Також вживаються термінові заходи для встановлення зв’язку зі звільненими українцями з метою визначення їх поточного стану та надання необхідної консульської допомоги", - запевнили в МЗС.

Як повідомлялося, група озброєних людей в Малі здійснила напад на готель Севаре, в якому часто зупиняються іноземці. Місцеві жителі заявили французьким журналістам, що нападники мали намір викрасти групу іноземців, які перебували в готелі. За оприлюдненими раніше в ЗМІ даними, в готелі проживали троє громадян ПАР, один француз і один українець.

8 серпня французький телеканал iTele з посиланням на джерело в малійських збройних силах повідомив, що військовослужбовці армії Малі вибили групу озброєних людей з популярного серед іноземців готелю в місті Севаре.

У військовому командуванні Малі ще не надають остаточних даних про жертв нападу бойовиків Немає і детальної інформації про долю мирних громадян, що перебували в готелі в момент атаки мирних громадян, зокрема про іноземців.

Агентство ЕФЕ передає, що за його інформацією в результаті нападу на готель загинули 12 осіб: четверо бойовиків, п'ятеро військових Малі, двоє співробітників готелю і один член місії ООН у Малі - MINUSMA. Раніше надходили повідомлення про вісьмох загиблих.

Агентство зазначає, що нині військові оглядають райони навколо готелю, щоб переконатися, що там немає бойовиків.

Британський телеканал "Скай-ньюс" повідомляє в суботу, що отримав дані не про 12, а про 13 загиблих.

Крім того, за даними паризької газети "Монд", військові затримали "сімох підозрюваних". При цьому не уточнюється, чи справді ці люди - бойовики.

Зі свого боку прес-аташе посольства РФ у Бамако Віктор Горєлов повідомив, що росіянин був звільнений з готелю, захопленого бойовиками в Малі.

Севаре - місто в центральній частині Малі. Його населення становить близько 40 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА