14:29 28.07.2015

МОМ безпосередньо спрямує грошову допомогу від ЄС, Німеччини та Норвегії 16 тис. українських вимушених переселенців

2 хв читати
МОМ безпосередньо спрямує грошову допомогу від ЄС, Німеччини та Норвегії 16 тис. українських вимушених переселенців

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки донорів розширює програми грошової допомоги для підтримки найуразливіших вимушених переселенців в Україні.

"У липні МОМ розпочала другий раунд багатоцільових виплат на підтримку переселенців у Харківській області. Це стало можливим завдяки додатковому EUR1 млн, наданому Європейським Союзом через департамент Європейської комісії з гуманітарної допомоги та громадянського захисту (ECHO), та EUR400 тис. співфінансування від уряду Норвегії", - повідомляє представництво МОМ в Україні у вівторок.

За інформацією організації, люди похилого выку, сім'ї з трьома і більше дітьми, одинокі батьки та люди з першою та другою групою інвалідності, які втратили працездатність, влітку отримали 1 тис. грн на людину. Загалом грошову допомогу отримають 9,5 тис. осіб.

Восени поточного року буде здійснено ще один раунд виплат у цих регіонах, які отримають ті самі люди, що й влітку, а також, потенційно, новоприбулі вразливі переселенці. Суму виплат другого раунду буде визначено пізніше з урахуванням рівня інфляції та ринкових цін.

Водночас МОМ зможе допомогти ще 6,5 тис. уразливих вимушених переселенців, що перебувають у Вінницькій, Полтавській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській і Житомирській областях. Станом на липень 2015 року в цих дев'яти регіонах перебувало понад 130 тис. вимушених переселенців.

"Ми маємо спрямувати нашу допомогу на потреби тих, кому вона найбільше потрібна, тих, хто не може самостійно впоратися з випробуваннями, що випали на їхню долю", - повідомила голова офісу ECHO в Києві Мамар Мерзук.

Із грудня 2014 р. по квітень 2015 р. Євросоюз уже допоміг понад 23 тис. вимушених переселенців на Харківщині одноразовими грошовими виплатами через МОМ. За даними Міністерства соціальної політики України на липень, їх кількість у цьому регіоні становить близько 180 тис. людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА