10:03 21.07.2015

Сили АТО відвели озброєння від лінії зіткнення на Донбасі згідно з Мінськими домовленостям

1 хв читати
Сили АТО відвели озброєння від лінії зіткнення на Донбасі згідно з Мінськими домовленостям

Сили АТО на Донбасі відвели озброєння згідно з Мінськими угодами, проте бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових із забороненого домовленостями озброєння, заявив офіцер прес-центру штабу АТО Юзеф Венскович.

"Російські засоби масової пропаганди днями поширили "сенсацію", що нібито формування цих псевдореспублик відводять озброєння від лінії розмежування, навіть артилерію калібром менше 100 мм. Водночас ця інформація супроводжувалася черговим обстрілом позицій сил АТО із заборонених Мінськими домовленостями калібрів артилерії і танків", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

При цьому Ю. Венскович наголосив: "Варто відзначити, що озброєння, зазначене в Мінських угодах, відведено силами АТО на певні відстані, про що неодноразово повідомляли прес-центр АТО і українські журналісти".

Він зазначив, що бойовики вдень демонстративно відводять артилерію від лінії розмежування, а вночі повертають її на вогневі позиції, збільшуючи кількість артилерійських систем.

За даними Ю. Венсковича, за останні кілька днів НЗФ понад 320 разів обстріляли позиції АТО на всіх лініях розмежування. При цьому понад 160 разів порушили Мінські угоди, 45 разів використовували 122 і 152 мм артилерію, 94 рази – 120 мм артилерію, 17 разів – танки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА