18:10 14.07.2015

Генпрокуратура домагається арешту затриманих у зв'язку з подіями в Мукачевому чотирьох членів "ПС"

2 хв читати
Генпрокуратура домагається арешту затриманих у зв'язку з подіями в Мукачевому чотирьох членів "ПС"

Усім чотирьом затриманим правоохоронцями за фактом подій у Мукачевому членам "Правого сектора" повідомлено про підозру в участі в злочинній організації та вчиненні терактів, нині Генпрокуратура України готує звернення до суду з тим, щоб їм було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Нині вирішується питання про звернення до суду з метою обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - сказав заступник начальника Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Володимир Гаврилюк на брифінгу в Києві у вівторок.

Він нагадав, що за фактом перестрілки минулої суботи в Мукачевому ГСУ Генпрокуратури здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами створення та участі в злочинній організації з метою скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, а також здійснення терористичних актів, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 258 КК України.

Під час слідчих дій, нагадав В.Гаврилюк, правоохоронці затримали чотирьох осіб у камуфляжному одязі, які мали відзнаки руху "Правий сектор".

"Усім зазначеним особам повідомлено про підозру в здійсненні зазначених кримінальних правопорушень. Двоє із зазначених осіб з пораненнями перебувають у лікувальному закладі. Під час затримання у затриманих вилучено предмети, схожі на автоматичну зброю", - зазначив він.

Як повідомлялося, 11 липня в м. Мукачевому (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора".

За інформацією МВС, близько десяти бійців "Правого сектора" переховуються в лісовому масиві в околицях Мукачевого, двох доправили до лікарні.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М.Ланьом, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М.Ланя. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентаря Віктора Балоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА