11:42 07.07.2015

МЕРТ виступає за диференційований підхід до визначення вартості ліцензії на оптовий продаж пива

2 хв читати
МЕРТ виступає за диференційований підхід до визначення вартості ліцензії на оптовий продаж пива

Міністерство економічного розвитку та торгівлі виступає за скасування ліцензії на оптовий продаж пива для міні-пивоварень і збереження її для великих виробників пива.

"Ми вже завершуємо підготовку законопроекту для врегулювання підходу до проблеми. Різна вартість (ліцензії на оптовий продаж - ІФ) залежно від обсягу бізнесу – цілком справедливий диференційований підхід, з яким згодні пивовари, зокрема і великий бізнес", – повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов.

Згідно з інформацією, опублікованою на його сторінці, міні-пивоварні і малих дистриб'юторів запропоновано звільнити від сплати ліцензії, для середніх пивоварень і дистриб'юторів вартість ліцензії буде знижена, для великих компаній вона залишиться на рівні 500 тис. грн на рік.

За словами заступника міністра, з 1 липня вступила в дію норма про ліцензування оптової торгівлі пивом у розмірі 0,5 млн грн на рік, у результаті чого постраждали малі пивоварні.

"Сума несуттєва для великих пивоварних заводів, ніяк не допомагає боротися з споживанням пива серед неповнолітніх, але смертельна для малих крафтових пивоварень, які готують відмінний продукт, створюють робочі місця і деякі вже навіть експортують свою продукцію на сусідні ринки", - додав М. Нефьодов.

Як повідомлялося, 1 липня набули чинності зміни до Податкового кодексу про прирівнювання пива до алкогольних напоїв. Згідно з ухваленими змінами, забороняється реклама пива на телебаченні і радіо у денний час, а також зовнішня реклама.

Вводиться атестація і ліцензування виробництва пива, сертифікат відповідності продукції, ліцензія на імпорт і експорт пива. Додатково передбачені нові вимоги до маркування цієї продукції, а також заборона на використання брендованого обладнання: меблів, келихів, парасольок тощо; спонсорство спортивних команд. Також від виробників пива з міцністю понад 8,5% потрібно використання акцизних марок, як для вина і міцного алкоголю.

У парламенті зареєстровано три законопроекти щодо спрощення регулювання виробництва та обігу пива в Україні, зокрема розроблений урядом, але Верховна Рада їх наразі не розглядала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА