15:43 25.06.2015

СБУ отримала чергові докази про діяльність ГРУ РФ на території України

1 хв читати
СБУ отримала чергові докази про діяльність ГРУ РФ на території України

Служба безпеки України встановила ще одного координатора груп "ДНР" - військовослужбовця головного розвідувального управління генерального штабу Міністерства оборони Російської Федерації, повідомляє прес-центр відомства.

"Інформацію про ГРУшника повідомили завербовані ним громадяни України, яких затримали співробітники СБУ", - йдеться в повідомленні відомства в четвер.

У СБУ розповіли, що командир роти спецпризначення "республіканської гвардії "ДНР", житель Самари із позивним "Старшина" перебуває на території, підконтрольній бойовикам, та безпосередньо підпорядковується старшому з позивним "Чечен".

"За дорученням спецслужб Росії "Старшина" координує діяльність диверсійних груп "ДНР", головним завданням яких є теракти, диверсії, бойові дії проти Збройних сил України", - наголосили в СБУ.

У прес-центрі зазначають, що "Старшина" також керує агентурною мережею на території України. Дані передає т. з. заступнику командувача корпусу МО "ДНР" Едуарду Басуріну. Отримана інформація використовуються потім у плануванні дій "ДНР" проти української влади.

"Для збору відомостей про чисельність українських військ, їхнє матеріально-технічне забезпечення, загального управління та командування, наявність та стан фортифікаційних споруд у районі проведення АТО "Старшина" використовує жителів Донецької, Вінницької та Львівської областей", - розповіли в прес-центрі СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА