14:39 22.06.2015

Представники "ЮКОС" не зверталися до Мін’юсту України щодо арешту активів Росії - Петренко

2 хв читати
Представники "ЮКОС" не зверталися до Мін’юсту України щодо арешту активів Росії - Петренко

До Міністерства юстиції України не надходили звернення від "ЮКОС" щодо рішення бельгійського арбітражного суду за позовом компанії "Юкос Юніверсал Лімітед", заявив глава Мін’юсту Павло Петренко.

Відповідаючи в понеділок на питання про те, чи зобов'язує рішення щодо "ЮКОСу" Україну також заарештовувати російське майно у рамках виконання рішення, П.Петренко сказав: "Є спеціальна процедура визнання через правову допомогу тих або тих рішень судів. Наскільки я знаю, станом на сьогодні позивачі не зверталися до української сторони, щоб рішення цього арбітражу було визнане таким, яке є обов'язковим на території України".

На уточнювальне питання про те, чи звертався, у свою чергу, Мін’юст із цього приводу, він сказав: "Станом на сьогодні, наскільки я знаю, такої інформації немає".

Як повідомлялося, російські установи у Бельгії, за винятком диппредставництв, отримали 17 червня документ судових приставів про накладання арешту на державне майно Російської Федерації, що перебуває у їх розпорядженні, а також на їх борги російській державі. У документі вказано, що арешт робиться на підставі рішення бельгійського арбітражного суду від 18 липня 2014 року за позовом компанії "Юкос Юніверсал Лімітед". Вказана сума позову - EUR1.652.685.360,24.

18 червня стало відомо, що пристави розпочали арешт російського майна у Франції після рішення суду.

Президент РФ Володимир Путін сказав, коментуючи рішення Гаазького арбітражного суду про відшкодування збитку колишнім акціонерам компанії ЮКОС $50 млрд, що Москва не визнає повноважень цієї структури. За словами В.Путіна, повноваження Гаазького арбітражного суду поширюються на країни, що підписали і ратифікували Європейську енергетичну хартію, а Росія до цих держав не належить.

19 червня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія дзеркально відповість на арешти її зарубіжного майна. А міністр юстиції РФ Олександр Коновалов заявив, що Росія буде оскаржувати рішення про арешт її майна в національних судах і може розпочати це вже найближчими днями.

20 червня стало відомо, що рахунки, які російські диппредставництва мали у банку ING, розблоковано. Очікується, що інші рахунки будуть розблоковані в понеділок, 22 червня.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА