14:23 19.06.2015

Київський метрополітен запровадив прийом безконтактних платежів банківською картою під час сплати за проїзд

2 хв читати
Київський метрополітен запровадив прийом безконтактних платежів банківською картою під час сплати за проїзд

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" у партнерстві з компанією MasterCard і державним Ощадбанком (Київ) впровадив прийом безконтактних платежів банківською картою під час сплати за проїзд.

Як повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний під час презентації проекту в п'ятницю, Київ став п'ятим містом у світі після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго і Бухареста, де плата за проїзд у метро здійснюється з використанням безконтактної банківської платіжної карти.

"17 станцій метро в Києві сьогодні обладнані такими терміналами. Вони будуть на кожній станції", - додав банкір.

Як повідомила під час презентації проекту генеральний директор представництва MasterCard Europe в Україні та Молдові Віра Платонова, проект був реалізований впродовж трьох місяців.

"Це найшвидша у світі реалізація проекту такої складності, а саме - прохід по безконтактних картах MasterCard у метрополітенах. Із будь-якою картою світу, на якій є бренд безконтактних платежів MasterCard, можна вільно зайти в київське метро", - додала вона.

За словами В.Платонової, нині у світі випущено близько 150 млн безконтактних карт MasterCard, зокрема в Україні - близько 1,5 млн.

Як повідомляється в інформаційних матеріалах, розданих журналістам на презентації проекту, рішення для безконтактної оплати проїзду в метрополітені платіжними картками з технологією безконтактних оплат MasterCard розробили фахівці української компанії АТ "Банкомзв’язок" із використанням вбудованих у турнікет безконтактних банківських терміналів французької компанії Ingenico Group та комплексу програмного забезпечення власної розробки. Інтеграцію рішення в наявну інфраструктуру Київського метрополітену здійснили фахівці консорціуму АСТЕК.

Карти з безконтактною технологією оплат MasterCard випускають 14 українських банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА