13:12 10.04.2015

Українські прикордонники у Великодні свята дозволять жителям прикордоння РФ пішки перетинати кордон за внутрішніми паспортами

2 хв читати
Українські прикордонники у Великодні свята дозволять жителям прикордоння РФ пішки перетинати кордон за внутрішніми паспортами

Українські прикордонники заявляють, що забезпечать комфортний пропуск громадян-жителів прикордонних районів у період Великодніх свят.

"На виконання доручення президента України Держприкордонслужба вжила заходів для комфортного перетину українсько-російського кордону жителями прикордоння під час святкових і поминальних днів. Пропуск громадян, які проживають у межах селищних рад, прилеглих до українсько-російської ділянки кордону, та прямують на транспортних засобах, здійснюватиметься в міжнародних і міждержавних пунктах пропуску, а в місцевих пунктах пропуску та окремо визначених місцях - у пішому порядку та у світлий час доби з 11 по 19 квітня поточного року", - йдеться в повідомленні прес-служби прикордонвідомства.

У прес-службі додали, що, відповідно до цього рішення, громадян РФ, які проживають у прикордонних районах, пропускатимуть через місцеві пункти пропуску на українському кордоні за закордонними та внутрішніми паспортами.

Згідно з інформацією, до здійснення пропускних операцій залучатимуть депутатів селищних і районних рад, у разі потреби - представників громадських організацій та духовенства.

"Водночас прикордонне відомство посилить безпекову складову на держкордоні та вживе заходів щодо недопущення проникнення під виглядом мирних громадян терористів, диверсантів і провокаторів, а також провезення зброї, засобів терору та інших заборонених предметів через держкордон", - йдеться в повідомленні.

У прес-релізі зазначено, що на період пропуску прикордонники використовуватимуть переносні пристрої для ретельної перевірки документів осіб за наявними в Держприкордонслужбі базами даних і забезпечуватимуть цілодобове чергування ситуативних груп для реагування у разі зміни обстановки, а також із метою локалізації конфліктних ситуацій у пунктах пропуску на держкордоні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, згідно з яким громадяни РФ з 16 березня вже не можуть скористатися місцевими пунктами пропуску для в'їзду в Україну, їх пропуск здійснюється лише через міжнародні та міждержавні пункти пропуску за закордонними паспортами. Що стосується українців, які проживають у прикордонних районах, то вони, як і раніше, можуть перетинати кордон із РФ через місцеві пункти пропуску за внутрішніми паспортами, оскільки російська сторона ці правила не змінювала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА