15:42 25.03.2015

СБУ запобігла низці терактів в Одесі - Лубківський

2 хв читати
СБУ запобігла низці терактів в Одесі - Лубківський

Служба безпеки України запобігла підготовці теракту в Одесі, повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"У результаті спецоперації був затриманий громадянин С., 1973 р. н., одесит. Він незаконно зберігав і виготовляв СВП (саморобний вибуховий пристрій), вогнепальну та холодну зброю, брав участь у трагічних подіях 2 травня 2014 року в Одесі", - написав він на сторінці у мережі Фейсбук у середу.

За його даними, під час обшуку в затриманого вилучено саморобний вибуховий пристрій потужністю в 500 г у тротиловому еквіваленті, компоненти до нього, вісім пістолетів, три рушниці, оснащені снайперськими прицілами, патрони, а також антиукраїнську, сепаратистську літературу. Його діяльність координували невстановлені особи з Криму.

Встановлюють причетність С. до здійснення терористичних актів в Одесі й Одеській області, а також спільників, додав М.Лубківський.

Крім того, він поінформував, що СБУ затримала двох учасників одеського "антимайдану". Так, під час обшуків у громадянина А., 1996 р. н., було виявлено й вилучено атрибутику так званої Новоросії. Встановлено його причетність до вивішування символіки "Новоросії" в Одесі на постаменті пам'ятнику Г.Жукову, мосту на вул. Водопровідній та меморіалі 411 батареї. Вживають заходів із перевірки причетності А. до терактів і встановлення його спільників.

Інший затриманий в Одесі "антимайданівець" - громадянин України Т., 1980 р. н., активний учасник так званого проекту "Куликове поле". СБУ встановила, що він контактує з жителями Одеси, які беруть участь у збройному протистоянні на сході України у складі терористичних угруповань.

"Під час опитування Т. повідомив, що спільно з вищезгаданим громадянином України А. виношував наміри виготовлення саморобного вибухового пристрою (СВП) з метою можливого здійснення терористичного акту на території Одеського регіону (одним із завдань для здійснення теракту розглядали офіс одеської "Самооборони")", - пише М. Лубківський.

Для виготовлення вибухового пристрою Т. придбав необхідні компоненти, під час обшуку вони були вилучені. Крім того, в нього виявлено керована по радіо модель міні-вертольота, яку зловмисники планували використовувати для доставки СВП до місця підривання, а також велику кількість інструктивних матеріалів з виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА