16:08 11.03.2015

За координацію бойовиків у Донецькій області відповідає російський генерал - СБУ

2 хв читати
За координацію бойовиків у Донецькій області відповідає російський генерал - СБУ

За координацію незаконних збройних формувань у Донецькій області відповідає російський генерал-майор Олексій Завізьон, 1965 р.н., заявляє радник глави Служби безпеки України Маркіян Лубківський.

"Встановлено, що з метою координації військових дій за участю представників незаконних збройних формувань РФ (як кадрових, так і найманців) на тимчасово окупованих територіях Донецької області, здійснення загального командування вказаними силами у форматі оперативного штабу із залученням російської бойової техніки та комплексів радіолокаційної та звукової розвідки, в м. Донецьке з січня 2015 року у складі основного командування у рамках ротаційного відрядження перебуває начальник штабу, громадянин РФ", - зазначено в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці СБУ в соцмережі Facebook у середу.

При цьому в повідомленні зазначено, що йдеться про О.Завизьона й про те, що він відповідає за маневрування артилерією, РСЗВ, важкою технікою та живою силою бойовиків і російських військовослужбовців на ключових напрямках здійснення бойових дій на окупованій території Донецької області. "За його безпосереднього керівництва й координації здійснювався наймасштабніший і найкривавіший обстріл українських міст, зокрема Краматорська та Маріуполя", - заявив М. Лубківський.

У СБУ також зазначили, що зв'язком і можливою заміною О.Завізьона в Україні є генерал-майор Андрій Гурулєв.

У повідомленні зазначено, що інформацію про участь у військовій агресії проти України кадрових військовослужбовців вищого командного складу Міністерства оборони РФ було отримано під час проведення заходів із припинення діяльності російських спецслужб у Донецькій області. "СБУ і далі здійснює комплекс контррозвідувальних заходів з виявлення і документування планів та намірів ворога", - заявили у спецслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА