14:55 02.03.2015

Нардеп Гончаренко вимагає від СК Росії спростувати його допит у справі про травневу трагедію в Одесі

2 хв читати
Нардеп Гончаренко вимагає від СК Росії спростувати його допит у справі про травневу трагедію в Одесі

Депутат Верховної ради України Олексій Гончаренко виступив із твердженням про те, що його побили на місці затримання в Москві, а не у відділенні поліції.

"Мене били не у відділенні поліції "Китай-город", а біля автозака поблизу пам'ятника Кирилу та Мефодію, там же, де мене й затримали. Бив капітан поліції, прізвище, звісно, його не знаю. Зовнішність пам'ятаю прекрасно", - сказав О.Гончаренко в інтерв'ю радіостанції "Коммерсантъ FM".

Депутат зазначив, що хотів би отримати від Слідчого комітету Росії спростування про власний допит.

"Учора СК зробив якусь заяву, що мене допитують на предмет причетності до подій в Одесі 2 травня, проте я можу вам твердо сказати, що ніяких таких допитів не було у відділенні поліції "Китай-город", взагалі ніколи Слідчий комітет мене не шукав і ніяких питань мені не ставив, тому я не розумію сенсу цієї заяви. І враховуючи, що зараз мені говорять, що претензій до мене немає, то хотілося б, щоб вони спростування зробили, це було б у такому разі по-людськи", - сказав О.Гончаренко.

Минулої неділі СКР повідомив, що депутата Верховної Ради України О.Гончаренка затримано в адміністративному порядку в Москві під час проведення жалобного маршу за непокору законним вимогам працівників поліції. Депутат заявив, що до нього застосували насильство.

На сайті московського управління поліції в понеділок було оприлюднено відеозапис перебування О.Гончаренка у відділі внутрішніх справ, щоб спростувати його заяву про застосування насильства та відмову в меддопомозі.

СКР порушив кримінальну справу за фактом замаху на вбивство громадянина Росії під час трагічних подій в Одесі 2 травня. Її було порушено стосовно осіб з організацій "Правий сектор" (заборонений у РФ - ІФ), "Самооборона Майдану", фанатів українських футбольних клубів і посадових осіб МВС і Служби безпеки України за ознаками злочинів, передбачених статтею 30 і статтею 105, статтею 117 КК РФ (замах на вбивство, катування)

За словами офіційного представника відомства Володимира Маркіна, внаслідок пожежі від отруєння продуктами горіння, опіків, травм, отриманих під час падіння з висоти, і вогнепальних поранень тоді загинули понад 35 цивільних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА