15:47 13.01.2015

Десять осіб загинули, щонайменше тринадцять дістали поранень унаслідок потрапляння снаряда в автобус на блокпосту неподалік Волновахи

2 хв читати
Десять осіб загинули, щонайменше тринадцять дістали поранень унаслідок потрапляння снаряда в автобус на блокпосту неподалік Волновахи

Унаслідок потрапляння снаряда в автобус біля блокпоста Бугас, що під н. п. Волноваха, загинули 10 людей, ще 13 дістали поранень, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби Донецької облдержадміністрації Олена Малютіна.

"Десять осіб загинули, ще тринадцять дістали поранень через пряме потрапляння снаряда з напрямку Докучаєвська в автобус, який проїжджав поруч з волноваським блокпостом", - розповіла вона в коментарі агентству.

За даними Донецької ОДА, бойовики "з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус". Постраждалі доправлені до Волноваської центральної районної лікарні. Їх забезпечили усіма необхідними ліками.

Голова міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін також підтвердив інформацію про загибель 10 людей внаслідок артобстрілу бойовиками блокпоста українських силовиків.

"30 хвилин тому, з боку Докучаєвська (Донецька обл.), завдано артилерійський удар бойовиками у напрямку блокпосту українських правоохоронців поблизу Волновахи. Пряме потрапляння в пасажирський рейсовий автобус. Станом на зараз 10 людей загинули, 13 поранених. Інформація уточнюється", - написав він у своєму Facebook у вівторок удень.

У свою чергу, у прес-центрі АТО поінформували, що бойовики завдали удару по цьому блокпосту з реактивних систем залпового вогню "Град" близько 14.30.

"Вогонь здійснювався за напрямом Старобешеве-Стіла", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці прес-центру АТО в соцмережі Facebook. Водночас, за даними прес-центру АТО, загинули шестеро осіб і близько 20 дістали поранень.

"Поблизу цього пункту пропуску відсутні позиції українських військових, тому ця подія яскраво свідчить про те, що терористи свідомо відкрили вогонь по мирних жителях", - заявили в прес-центрі.

Водночас, місцеве інтернет-видання "Острів" з посиланням на прес-службу облпрокуратури повідомляє, що напад бойовиків "ДНР" здійснювався з систем залпового вогню "Град".

"У бік блокпосту було випущено понад 40 снарядів, кілька з яких потрапили в рейсовий автобус "Богдан" рейсу "Донецьк-Маріуполь", що рухався трасою "Маріуполь-Донецьк". На місці загинули 10 людей серед пасажирів автобуса, більшість з них жінки. Ще 13 дістали поранень різного ступеня тяжкості. Серед них один - працівник міліції", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляє сайт Маріуполя (0629.com.ua) з посиланням на журналістів "5 каналу", які зараз перебувають на місці подій, загалом було 6 залпів, один з яких потрапив в автобус. Відомо, що серед 10 загиблих була дівчинка-підліток. Кількість поранених мирних жителів наближається до 20.

Серед 10 загиблих один військовий - боєць батальйону "Київ-2", який ніс службу на блокпосту поблизу трагедії, уточнює видання.

Розслідування злочину перебуває на контролі в прокуратурі, воно кваліфікується за ст. 258 ч. 3 "Терористичний акт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА