15:10 30.12.2014

Українські рятувальники отримали від ОБСЄ захисне обладнання та портативні комп'ютери

1 хв читати
Українські рятувальники отримали від ОБСЄ захисне обладнання та портативні комп'ютери

ОБСЄ передала українським рятувальникам захисне обладнання для проведення операцій з гуманітарного розмінування.

"Нам передали 50 бронежилетів 4-го класу, 60 захисних шоломів 3-А класу", - повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський під час передання обладнання у вівторок в Києві.

За словами С. Бочковського, спеціальні бронежилети і шоломи призначені для захисту персоналу, який займається виявленням і знищенням вибухонебезпечних предметів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Вайдотас Верба передав також ДСНС 5 персональних портативних комп'ютерів у комплекті з програмним забезпеченням, що допоможе впровадити пілотний проект системи управління інформацією з протимінної діяльності.

За словами С. Бочковського, обладнання найближчим часом буде передано до піротехнічних груп, які працюють у зоні АТО.

"Сьогодні там немає безпечних місць. Ми знаходимо (вибухонебезпечні предмети - ІФ), зокрема, закамуфльовані під дитячі іграшки, коробки цукерок і сигарети", - зазначив голова відомства.

За його словами, передане обладнання допоможе піротехнічним підрозділам очищати звільнені території східних регіонів від вибухонебезпечних предметів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА