13:34 11.12.2014

Порушення Росією договору про РСМД не залишиться без відповіді, попереджають у Пентагоні

2 хв читати
Порушення Росією договору про РСМД не залишиться без відповіді, попереджають у Пентагоні

Об'єднаний комітет начальників штабів США провів військову оцінку загроз у разі розгортання Росією ракетних систем, заборонених Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД), повідомив старший помічник заступника міністра оборони США Брайан Маккеон.

Виступаючи на слуханнях у палаті представників конгресу США, представник Пентагону стверджував, що РФ продовжує порушувати РСМД.

"Таке порушення загрожує нашій безпеці, а також колективної безпеки багатьох наших союзників і партнерів", - сказав старший помічник заступника міністра оборони США.

"Це порушення не залишиться без відповіді, оскільки на карту поставлено дуже багато", - наголосив він.

За словами Б. Маккеона, США ставляться "дуже серйозно" до питання про дотримання російсько-американського договору, укладеного в 1987 році. При цьому він наголосив, що наслідки дій Росії і можливі дії у відповідь США позначаться не лише на цій угоді про контроль над озброєннями.

"Вони зачіпають нашу домовленість дотримуватися майбутні режими контролю над озброєннями та нерозповсюдження", - цитує в четвер прес-служба Пентагону Б. Маккеона.

Представник Міноборони США повідомив, що в результаті дій РФ "об'єднаний комітет начальників штабів здійснив військову оцінку загроз на випадок розгортання Росією підпадають під параметри договору крилатих ракет наземного базування в Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні".

"У результаті цієї оцінки ми розглянули широкий набір варіантів військової відповіді, - сказав представник Пентагону. - Ми також проаналізували ефект кожного з цих варіантів щодо переконання російського керівництва повернутися до дотримання договору, а також у плані протидії забороненим РСМД російським систем".

При цьому Б. Маккеон наголосив, що військове відомство не хоче включатися в "цикл ескалації" дій і відповідних дій.

"Однак неготовність Росії до зримої співпраці в цьому питанні - якщо це продовжитися - вимагає в кінцевому рахунку від США вжиття заходів із захисту своїх інтересів та безпеки у взаємодії з союзниками і партнерами", - заявив представник Пентагону.

"Такі дії зроблять Росію менш безпечною", - попередив він.

Договір забороняє виробництво, випробування і розгортання балістичних і крилатих ракет наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) та малою (від 500 до 1000 км) дальності.

Влада США вже не вперше звинувачує Росію в порушенні РСМД. Москва ці звинувачення категорично відкидає і, у свою чергу, висловлює занепокоєння з приводу планів США розпочати з майбутнього року розгортання в Румунії і Польщі систем ПРО, які можуть використовувати заборонені РСМД балістичні ракети середньої дальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА