10:36 04.12.2014

Раду бізнес-омбудсмена буде створено в Україні - постанова

1 хв читати
Раду бізнес-омбудсмена буде створено в Україні - постанова

Уряд України вирішив створити раду бізнес-омбудсмена як свій постійний консультативно-дорадчий орган, відповідну постанову №691 від 26 листопада оприлюднено на урядовому сайті в середу.

Як зазначено в затвердженому цим документом положенні про раду бізнес-омбудсмена, її основним завданням є розгляд скарг бізнесу на дію чиновників, вироблення рекомендацій владі у сфері підприємництва, а також підготовка меморандуму пропозицій до законопроекту про створення установи бізнес-омбудсмена.

Згідно з положенням, до складу ради входять сам бізнес-омбудсмен, двоє його заступників і працівники секретаріату, до того ж, бізнес-омбудсменом може бути й іноземець.

Керівним органом ради бізнес-омбудсмена є наглядова рада, яка складається з уповноважених осіб трьох сторін: Кабміну, міжнародних фінансових організацій (Європейського банку реконструкції та розвитку - ЄБРР, Організації економічної співпраці та розвитку - ОЕСР) та бізнес-асоціацій (Американська торгова плата в Україні, Європейська бізнес-асоціація, Федерація роботодавців України, Торгово-промислова палата України, Український союз промисловців і підприємців). Кожна із сторін має один голос.

Як повідомлялося, уряд України та ЄБРР 12 травня 2014 року підписали меморандум про взаєморозуміння для української антикорупційної ініціативи, що передбачає створення інституту бізнес-омбудсмена.

Голова представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер наприкінці листопада повідомив про рішення виділяти щорічно EUR1,5 млн для фінансування офісу омбудсмена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА