17:01 24.09.2014

"Укртелеком" змушений призупинити надання послуг зв'язку в Севастополі

2 хв читати
"Укртелеком" змушений призупинити надання послуг зв'язку в Севастополі

ПАТ "Укртелеком" вважає постанову уряду Севастополя №314 від 22 вересня "Про інвентаризацію майна ПАТ "Укртелеком" і намір провести комплексну перевірку законності приватизації своїх активів, що раніше належали Україні, зокрема телефонну кабельну каналізацію міста, незаконною і такою, що має ознаки рейдерської атаки.

Як повідомила прес-служба "Укртелекому", також незаконним компанія вважає протиправне відсторонення директора Севастопольського філіалу компанії від займаної посади на час проведення інвентаризації.

"Як і раніше, інформацію про затвердження постанов щодо майна оператора ПАТ "Укртелеком" дізнається з відкритих джерел у ЗМІ без належного офіційного повідомлення. Дії влади Севастополя посягають на приватну власність ПАТ "Укртелеком" та суперечать законодавству України, Російської Федерації і нормам міжнародного права про недоторканність приватної власності", - йдеться в повідомленні компанії.

"Укртелеком" нагадує, що постійні протизаконні заяви та дії влади Севастополя, а також відсутність правового регулювання і захисту діяльності українських компаній в Криму, перешкоджають безперебійній роботи оператора та забезпечення телекомунікаційними послугами жителів півострова.

"Незважаючи на це, весь перехідний період оператор, усвідомлюючи соціальну значимість послуг зв'язку та доступу до мережі Інтернет, продовжував сумлінно забезпечувати своїх клієнтів повним спектром послуг у кредит, зокрема і бюджетні організації", - зазначає компанія.

Однак, на період проведення протиправної інвентаризації "Укртелеком" змушений призупинити господарську діяльність на території Севастополя.

"Це означає, що на території Севастополя зупинено надання послуг міжміського та міжнародного телефонного зв'язку, доступу до мережі Інтернет, передання даних всім абонентам, як фізичним, так і юридичним особам", - повідомляє компанія.

"Укртелеком" також додає, що обставини в Севастополі ставлять під загрозу подальшу роботу оператора та забезпечення телекомунікаційними послугами жителів півострова Крим.

Як повідомлялося, згідно з постановою уряду міста Севастополь ініційовано та розпочато інвентаризацію майна "Укртелекому", а також призначено комплексну перевірку законності приватизації його активів, що раніше належали державі Україна.

Раніше "Укртелеком" заявив, що, незважаючи на відсутність спеціального правового регулювання діяльності українських компаній на території півострова, оператор і надалі забезпечуватиме безперебійний зв'язок у Криму, доки це вирішуватимуть обставини, технічні й операційні можливості компанії.

В "Укртелекомі" також нагадали, що, згідно з нормами міжнародного права, приватна власність є недоторканною, тому, у разі прийняття місцевими органами влади в Севастополі незаконних рішень, які порушують права та інтереси оператора, ПАТ "Укртелеком" використовує всі можливі законні засоби захисту своїх прав. Зокрема, для подальшого захисту своїх майнових прав оператор готовий звертатися до міжнародних судових інстанцій.

СКМ у 2013 році придбав 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited, якій належить 100% ТОВ "ЄСУ", що, у свою чергу, володіє 92,79% акцій "Укртелекому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА