17:35 10.09.2014

Австралія у рамках ВТС спрямує до України партію військового спорядження й засобів утеплення для ЗСУ, а також готова надати через МКЧК $1 млн гуманітарної допомоги - Ебботт

1 хв читати
Австралія у рамках ВТС спрямує до України партію військового спорядження й засобів утеплення для ЗСУ, а також готова надати через МКЧК $1 млн гуманітарної допомоги - Ебботт

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, під час якої сторони обговорили питання двосторонньої співпраці, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Австралія розгляне можливість поглиблення військово-технічної співпраці і, як перший етап, спрямує до України партію військового спорядження і засобів утеплення. Також Австралія готова розпочати програми з навчання, тренування й оснащення українських військовослужбовців", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в середу.

Він також повідомив, що австралійський уряд готовий виділити $1 млн на гуманітарну допомогу для України через Міжнародний комітет Червоного Хреста.

"Прем'єр-міністр Австралії високо оцінив дії президента України із втілення Мирного плану і його зусилля для введення режиму припинення вогню", - зазначено в повідомленні.

Т.Ебботт ще раз подякував за дії української сторони під час подолання наслідків трагедії зі збитим малайзійським "Боїнгом", на борту якого були також і громадяни Австралії.

П.Порошенко, у свою чергу, подякував Т.Ебботту за своєчасну допомогу та підтримку.

Також прем'єр-міністр Австралії повідомив про намір відвідати Україну з офіційним візитом. Він поінформував, що, згідно з попередньою домовленістю, Австралія відкриває посольство в Києві, яке розпочне роботу найближчим часом. "Це дасть змогу спростити отримання громадянами України консульських послуг, і тепер українці зможуть легше подорожувати до Австралії", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА