12:36 03.09.2014

У "ДНР" заявили про готовність до політичного врегулювання конфлікту з Києвом, якщо українські військові справді припинять вогонь

2 хв читати

Лідер "Ополчення Донбасу", депутат Верховної Ради самопроголошеної "Донецької народної республіки" Мирослав Руденко заявив про можливість переходу від воєнного опору до політичного врегулювання конфлікту з Києвом, якщо буде додержано домовленості щодо припинення вогню.

"Якщо українська сторона додержить своїх обіцянок припинити вогонь, ми готові до врегулювання процесу в політичному руслі", - заявив М.Руденко в середу, відповідаючи на запитання "Інтерфаксу".

Він вітав повідомлення про досягнуту домовленість щодо припинення вогню, хоча й поставився до нього з обережністю.

"Якщо це не черговий політичний прийом Києва, як це вже було влітку, і справді вони підуть на припинення вогню, це дасть змогу спрямувати процес у політичне русло. Безумовно, це можна тільки вітати", - заявив М.Руденко "Інтерфаксу".

При цьому на запитання про можливе припинення вогню з боку "ДНР" він відповів: "Консультації для того й відбуваються, щоб перевести процес із військового русла в політичне. Ми виходили на референдум не для того, щоб воювати".

Раніше в середу стало відомо, що президенти України й Росії Петро Порошенко й Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися про постійне припинення вогню на Донбасі. Як повідомляється на сайті глави української держави в середу, "результатом розмови стала домовленість про постійне припинення вогню на Донбасі, було досягнуто взаєморозуміння щодо кроків, які сприятимуть встановленню миру". Раніше про цю телефонну розмову повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, зазначивши, що "погляди президентів двох країн на можливі шляхи виходу з важкої кризової ситуації значною мірою збігаються".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА