12:44 27.04.2014

У Горлівці озброєні люди захопили співробітників СБУ, які виконували завдання із затримання вбивці депутата міськради Рибака

2 хв читати
У Горлівці озброєні люди захопили співробітників СБУ, які виконували завдання із затримання вбивці депутата міськради Рибака

Зловмисники зі зброєю в м.Горлівці Донецької області скоїли збройний напад на співробітників Служби безпеки України, які виконували завдання із затримання громадянина РФ, якого підозрюють у вбивстві депутата Горлівської міськради Володимира Рибака, завадили виконанню ними завдання і з застосуванням зброї захопили їх.

Як повідомляє прес-служба СБУ, захоплення сталося в суботу ввечері, 26 квітня, в Горлівці. Прокуратура Донецької області розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного перешкоджання діяльності співробітників спецслужби, а штаб антитерористичної операції зорієнтований на їх звільнення і затримання озброєних злочинців.

Водночас, як повідомляє російське видання "Комсомольская правда", затримані - співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа". У них вилучено посвідчення на імена майора Сергія Потемського, капітана Євгена Веринського і підполковника Ростислава Кияшка. Як заявив виданню полковник Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил РФ Ігор Стрєлков, командувач військами "Донецької народної республіки", співробітники "Альфи" перебуватимуть у Слов'янську Донецької області під вартою як військовополонені "до кінця війни". Водночас раніше І.Стрєлков заявив, що відтепер усіх захоплених співробітників СБУ використовуватимуть як розмінну монету для звільнення соратників", зазначає видання.

Як повідомляє ТСН із посиланням на російські ЗМІ, С.Потепського, Є.Веринського і Р.Кияшка захопили в Краматорську дорогою до Ужгорода і наразі утримують у захопленому протестувальниками приміщенні СБУ в Слов'янську.

Як повідомлялося, 19 квітня у Слов'янську Донецької області було знайдено мертвим чоловіка, який, як з'ясувалося згодом, був депутатом Горлівської міськради від партії "Батьківщина" В.Рибаком. СБУ встановила причетність до вбивства В.Рибака групи зловмисників на чолі з І.Стрєлковим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА