20:33 25.03.2014

В ЄС хотіли б сподіватися, що справа не дійде до третьої фази санкцій проти Росії, – Баррозу

2 хв читати

Країни Європейського Союзу хотіли б сподіватися, що необхідності в третій фазі санкцій проти Росії, тобто широкого кола економічних заходів, не буде, проте, якщо потрібно, готові обстоювати стабільність в Європі, заявив голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу.

"Ми зайняли дуже чітку позицію: ЄС підтримує Україну та попереджає Росію, що вона заплатить важку ціну, якщо і надалі так поводитиметься", - заявив він у вівторок в телевізійному інтерв'ю агентству "Блумберг".

Він не уточнив, що саме може стати приводом для третьої фази санкцій.

"Для мене як голови Європейської Комісії це означає доручення підготувати варіанти дій, які можуть бути запущені у разі продовження такої поведінки Росії. Я особисто б хотів сподіватися, що ми не дійдемо до цієї фази, але готові до неї", - пояснив він.

Третя фаза, за його словами, включає санкції щодо найширшого кола економічних питань, при цьому жодна сфера економіки не виключена апріорі з цих варіантів.

"Європейська економіка почувається сьогодні набагато краще, ніж раніше. Єврозона сьогодні - це простір стабільності. У євро сильні позиції порівняно з іншими валютами. Звичайно, наше економічне зростання не таке вражаюче, як в інших частинах світу, але ми бачимо, що наша економіка одужує", - зазначив він.

"Звісно, якщо ви готові прийняти політичне рішення, ви маєте бути готові до його наслідків. У дискусії на Європейській раді всі 28 глав держав і урядів ясно сказали, що у разі необхідності готові заплатити свою ціну за те, щоб міжнародне право поважали хоча б в Європі, ми не хочемо повторення таких сценаріїв в інших європейських регіонах", - наголосив голова Єврокомісії.

"Насправді, Україна хотіла асоціюватися з Європою, через що все і почалося. Був тиск з боку Москви, щоб Україна не дуже зближувалася з ЄС. Ми бачили тисячі і тисячі людей, що розмахують європейськими прапорами, тому що вони хотіли бути ближче до Європейського Союзу, до наших спільних цінностей. Ми морально зобов'язані продемонструвати нашу підтримку Україні, і я упевнений, що країни ЄС зроблять це, якщо знадобиться", - сказав Ж.М.Баррозу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА