11:34 16.03.2014

У Севастополі відзначається висока активність голосування на референдумі - голова виборчкому

2 хв читати

У Севастополі з ранку відзначається висока активність голосування на референдумі про статус Криму і порушень не зафіксовано, заявив журналістам голова виборчої комісії Севастополя Валерій Медведєв.

"Усі 192 дільниці відкрилися вчасно, голосування проходить у нормальному режимі, порушень не зафіксовано. Незважаючи на дощ, який зранку іде у Севастополі, активність виборців досить висока, люди стоять у черзі, щоб проголосувати", - сказав В.Медведєв у неділю.

Як відомо, у неділю, 16 березня, в АР Крим і Севастополі проходить загальнокримський референдум, на якому виноситься питання про приєднання півострова до Російської Федерації. - Згідно з рішенням Верховної Ради АРК на референдум винесені такі альтернативні питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?".

7 березня в.о. президента України О. Т урчинов підписав указ "Про припинення дії постанови Верховної Ради АРК "П ро проведення загальнокримського референдуму", що набрав чинності з дня опублікування. Того ж дня до Конституційного Суду надійшло конституційне подання О.Турчинова щодо відповідності Конституції України цієї постанови кримського парламенту.

11 березня в.о.генерального прокурора України Олег Махніцький заявив, що будь-які дії посадових осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування АРК щодо виконання протиправних постанов Верховної Ради автономії, зокрема, про проведення 16 березня референдуму про входження АРК до складу РФ, є незаконними і тягнуть за собою відповідальність згідно з законодавством.

14 березня Конституційний Суд України визнав неконституційною постанову Верховної Ради Автономної Республіки Крим "Про проведення загальнокримського референдуму" від 6 березня. Згідно з рішенням КС, постанов у АРК визнано неконституційним, втрачає чинність з дня ухвалення цього рішення КС. 15 березня Верховна Рада України достроково припинила повноваження Верховної Ради АРК.

Меджліс кримськотатарського народу закликав жителів півострова бойкотувати референдум про статус АРК, призначений на 16 березня. О.Турчинов також звернувся до громадян України у Криму із закликом не брати участь у призначеному на 16 березня референдумі.

Експерти Ради Європи з конституційного права (Венеціанської комісії) заявили, що референдум у Криму 16 березня про приєднання до Росії є нелегітимним і суперечить Конституції України.

США, Канада, ЄС вже заявили, що не визнають результатів референдуму. Москва наполягає на легітимності кримського референдуму

США і Євросоюз загрожують Росії санкціями у разі порушення територіальної цілісності України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА